Janko20 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Siema. Kupiłem niedawno quada z silnikiem yz i mam mały problem. Już drugi raz przepaliło mi oring uszczelniający pod głowicą . Poprostu został jak by stopiony w niektórych miejsach i płyn chłodniczy przedostawał się na tłok. Po ściągnięciu głowicy widać że była wcześniej planowana. Wrzucam ją na szybe i widać lekką nierówność. Druga sprawa to taka że poprzedni właściciel wymieniał niby tuleje w cylindrze. Między tuleją a cylindrem jest malutki uskok jakby ona była za nisko wbita. Dodam że silnik się bardzo szybko grzał, dosłownie po przejechaniu 3km załączał się już wentylator. Mieliście może podobny problem co do tego oringu? Czy to wina głowicy, a może ta tuleja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 daj jedno i drugie do splanowania oring czerwony ? Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko20 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) Tak czerwony. A orientujesz się jak z kosztami planowania jest? Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez Janko20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 popytaj u siebieu mnie max 50zł Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko20 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 A jeśli splanuje cylinder to rowki na oringi zrobią się płytsze. Nie będzie to miało na nic wpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 (edytowane) moim zdaniem ktoś źle zalożył tuleję i opuścila się w cylindrze,normalnie gdy głowica dociśnie się do cylindra to oring się nie stopi a tak to jest tam przerwa przez którą wybuchy z cylindra powoli topią oring,co z tym dalej robic to nie mam pomyslu, samo wstawianie tulei do tego silnika to była już rzeźba, może napisz do speców od wstawiania tuleji jaki jest problem, wątpię aby którys się tym zajął ale mozna spróbowac, bo jak nie to trzeba szukac cylindra editcylindra i głowicy nie mozna sobie ot tak planowac ile się chce, mozna najwyżej wyrównac powierzchnię głowicy bo to ona się zazwyczaj "wichruje" przy dokręcaniu zwłaszcza nieumiejętnym, ale to max o kilka setek mm, tutaj napewno ten cylinder wymaga większego wyrównania ale po 1-tuleja będzie dalej opadacpo 2zwiększony stopien spręzania moze zabic tłok błyskawicznie Edytowane 23 Kwietnia 2014 przez jjank Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko20 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No to teraz mnie kolego pocieszyłeś ;/ A fiut któy mi sprzedał ten sprzęt jako w stanie bdb powinien żreć teraz gruz.Mam jeszcze jedno pytanie. Ten quad miał być w 100% sprawny i jeździć kupe czasu jak zaewniał sprzedawca w sklepie. Jak sie teraz okazało był zrobiony na odpierdol, aby go tylko sprzedać o czym się teraz przekonałem. Od kupna mineło niecałe 30 dni. Czy są jakieś szanse żebym odstąpił od umowy i zwrócono mi kase? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 nie panikuj, spróbuj naprawic to co masz, albo kupic uzywany cylinder w dobrym stanie (łatwo nie będzie), ewentualnie można rozważyc na zmianę silnika yz ktory wg mnie nie ma sensu w guadzie (słaby dól, duze spalanie, mała zywotnosc) i zalozyc piec od starego pazdziocha 4T z rozrusznikiem np. z hondy dominator, yamahy xt na umowie miales jak sądzę podpunkt "kupujący oświadcza ze stan techniczny jest mu znany bla bla bla " gosc moze przyjąc quada z powrotem ale nie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Mialem identyczny problem w takim samym silniku,dalem cylinder do splanowania i nic sie nie dzialo,chodzil jak trzeba tuleja dalej nie siadala.Chyba ze u cie bie jest wstawiona gladka tuleja bez kolnierza u góry to mozliwe ze siadzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko20 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Problem będzie rozwiązany. Dzwoniłem dziś i cylinder będzie odesłany do firmy która wymieniała tuleje, wszystko bezpłatnie :). Rozważałem też kupno silnika właśnie od Dominatora. Ale pierw zobaczymy jak YZ będzie się sprawował po naprawie. Na tył pójdzie też mniejsza zębatka żeby silnika nie meczyć. Ale powiem jedno, kopyto te silniki to mają :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Zębatka to raczej większa na tył :) Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Dzwoniłem dziś i cylinder będzie odesłany do firmy która wymieniała tuleje, wszystko bezpłatnie :) i to jest uczciwe podejscie, napisz co to za firma niech następnym razem wstawią tuleję z kołnierzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janko20 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Dokładnie nie znam nazwy.Zdecydowałem że jednak będe szukał ramy od crossa i wstawie YZ do niej :) Szkoda katować silnika w czterokołowcu... Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez Janko20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi