Gość komandosek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Cześć! Kupiłem nowy silnik do GS500. Demontaż starego silnika przebiegł szybko i sprawnie, jednak zamontowanie nowego okazało się trudniejsze. Silnik cały czas mi się klinuję i nie mogę go prawidłowo wsadzić do ramy. Czy istnieje jakiś sposób odpowiedniego wsadzenia silnika do ramy? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pieciu7 Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Z tego co pamietam w gs 500 tam kawalek ramy jest odkrecane bo bez tej operacji ani rusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Zrób to dokładnie w odwrotnej kolejności a nie będzie problemu.Prawdopodobnie przeszkadza Ci pokrywa odmy silnika na górze głowicy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 5 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2014 (edytowane) Dokładnie tak. klinowało mi się na pokrywie odmy i na pokrywie zaworów. Udało mi się jednak(po kilku godzinach walki), ale widzę że trzeba mieć do tego trochę wprawy. Pozdrawiam! Edytowane 5 Kwietnia 2014 przez komandosek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Po prostu odkrecasz odme z pokrywy zaworow i wkladasz bez niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi