350ts Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Siemka, wczoraj zauważyłem że iskra działa w przeciwną strone, tak jakby był lewy zapłon, iskra jest na dole, lecz gdy cofam wałem (w lewo) iskra jest w idealnym miejscu, gdy kręce w prawo, iskry nie ma lecz platyny się zamykają, ma ktoś pomysł na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Krzywka prawdopodobnie do wymiany. przerywacze do kontroli + zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 Krzywka prawdopodobnie do wymiany. przerywacze do kontroli + zapłon. prawdopodobnie nie masz pojęcia o zapłonie z przerywaczem a do autora tematu - poczytaj instrukcję jak ustawić zapłon w tym silniku i po prostu ustaw go poprawnie Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 1 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2014 prawdopodobnie nie masz pojęcia o zapłonie z przerywaczem Trafiłem kilka lat temu na krzywkę tak sfatygowaną, że na jeden obrót wału otwierała i zamykała każdy z przerywaczy po 2 razy. Z chaotycznego opisu autora tematu wnioskuję, że może mieć podobny problem. NA forum zresztą też ktoś miał takie jaja. PS.Jawa po wymianie krzywki i przy ustawieniu przerw na 0,3mm i wyprzedzenia zapłonu na 2,7mm chodziła tak jak należy, inne pojęcie o zapłonie z przerywaczem już mi niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
350ts Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Ale aż tak nie można przestawić zapłonu. No nie wiem ustawie jeszcze raz zapłon i dam znać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 2 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Może masz odwrotnie podłączone przerywacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
350ts Opublikowano 2 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2014 Czyli zmienić fajki? Z lewej na prawą a z prawej na lewą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi