Qadrat Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 W RF900 mam tłumik przelotowy, który przeszkadza mi podczas dłuższych tras. Chcę założyć normalny, żeby nie był przelot. Problemem jest dostać taki tłumik oryginalny, po prostu brak takich rzeczy do tego modelu, szukam już od dłuższego czasu. Czy mogę dokupić tłumik od innego motocykla o zbliżonej pojemności i założyć do mojej RF'ki? Jeśli chodzi o przerobienie mocowania to dla mnie żaden problem, bo odpowiednim sprzętem dysponuję. Chodzi mi tylko o to, czy nie będzie żadnych niespodzianek z pracą silnika itp.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 (edytowane) Nic się nie stanie, możesz śmiało zakładać inny. Ale jest pewne rozwiązanie które może ułatwić ci życie. Słyszałeś o czymś takim jak DB killer? Dorobienie jakieś 80 zeta, montowany kiedy ci tylko pasuje bardzo szybko na jedną śrubę. Dorabiałem kiedyś tłumik przelotowy w bandziorze i gość mi dorobił tego db killera, różnica kolosalna. Koło olsztyna jest firma RM motors i robią takie rzeczy.http://rm-motors.pl/ Edytowane 27 Lutego 2014 przez ventura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 To by mi odpowiadało, napisałem do nich. Dorabiali Ci to na podstawie tłumika, który do nich wysłałeś czy to jakoś uniwersalne jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Uniwersalne, choć mocowanie może zależeć od kształtu końcówki. No i od średnicy przelotu oczywiście. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Ja miałem o tyle dogodnie że dorabiałem tłumik i przy okazji killera. Ale jak kolega wyżej wspomniał w większości są uniwersalne. Mój ma wzięcie i nieraz go pożyczałem :-) Jak na razie pasuje wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jak masz narzędzia to sam sobie zrobisz. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi