Dexster Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Jeździłeś na ogarze, a już chcesz odblokowywać. Ile masz lat? Ja polecę DT125, najlepszy, bo dużo części i mało awaryjny. Ja z ogara przesiadłem się na KLR650, jakoś dało radę, ale miałem rozum na swoim miejscu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Może Yamaha TW 125 ?- opinie ma dobre Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertold Opublikowano 24 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Może jednak się zdecydujesz na mojego xr-a 125? Na pewno się nie rozczarujesz a oddam za 4100 ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Wiesz...trochę daleko mieszkasz.Jechać tyle km, zeby sprawdzić, czy wszystko oki - troche bez sensu.Co do odblokowywania - fajnie byloby, gdybym nie musiał zmienić go, po jednym/dwoch sezonach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertold Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Jeżeli już przyjedziesz to zabierzesz motocykl ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Przepraszam, u gory wkleił się zły link.Chodziło mi o to: http://allegro.pl/listing/listing.php?string=Honda+XR+125+Enduro+2006r.&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y Jak jest z kwestią transportu ?Jak mozna go przetransportować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Przyczepka z wypożyczalni - tak transportowałem swojego, lecz musisz odpowiednią wielkość dobrać, bądź jakiś bus, jeśli masz znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Ta Yamaha TW 125 też wydaje się być całkiem niezła (roczniki około 14letnie z przebiegiem 15tys po 3500zł).Myślę jednak, że Honda XR 125 z 2006r z przebiegiem niecałe 6000km w odległości 50km od mojego miejsca zamieszkania jest kuszącą ofertą (zawsze coś się jeszcze wynegocjuje).Co do transportu - taka przyczepka nie wymaga przypadkiem dodatkowych uprawnień (jakieś oddzielne prawko, czy coś w ten deseń) ? Pewnie trzeba też będzie ją odwieść na miejsce, a to nie jest już aż tak opłacalne.Sądzicie, że ta Honda XR 125 to dobry wybór ? Ile waszym zdaniem jest warta ? Na zdjęciach wygląda wszystko jak najbardziej okey :)Znowu bardzo przepraszam, doszło do kolejnej pomyłki !Ten: http://otomoto.pl/honda-xr-honda-xr-125l-okazja-M3911916.html (Nowy Sącz tj 50km ode mnie)Z tego całego zamieszania podałem link, do innego modelu z 2006r (ten jednak oddalony sporo od mojego domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 25 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 IMHO ta za 4600 wydaje mi się atrakcyjniejsza :) Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 25 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2014 Tak jak już powiedziałem - doszło do drobnej pomyłki - ta za 4600zł nie wiem jaki ma przebieg, koleś jest daleko (pomyliłem się)Ta za 4100zł koleś jest 50km ode mnie, przebieg 6tys km i stan również wydaje się w porządku :)Rozumiem, że opłaca się brać w tejże cenie.Jeżeli ktoś miałby jeszcze jakieś propozycje, to śmiało, proszę pisać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 kwestia transportu http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/166316-honda-xlr125-pytanie-o-przebieg-i-transport-ogloszenie/?do=findComment&comment=2120882 mało jest mniejszych aut od tico , a do większego być może mniej trzeba rozkręcać.....a xr600 na oko jest większa od xlr125 więc od xr 125 też pewnie... troszkę skaczesz z skrajności w skrajność...... za 3500 kupisz normalną dt 125 za 4 tys czy 4600 pewno bardzo ładną i już któraś osoba ci ją poleca.... xr 125 do offroadu jest średnim wyborem co było wałkowane tu http://forum.motocyklistow.pl/index.php/topic/166240-honda-xr-125-lub-yamaha-tw-125/ to jest fajne moto na codzienne dojazdy do pracy ale w teren średnie bo -seryjne opony nadają się najwyżej na suchy szuter , w błocie lipa , głebokiem piachu lipa , znaleźć inne na te koła graniczy z cudem bo niewymiarowe koła....-to moto to 4T z mokrą miską olejową , nie lubi ekstremalnych przechyłów, i pracy silnika kiedy leży , bo nie ma wtedy smarowania , w ciężkim terenie (dużo podjazdów , częste gleby ) jest ryzyko że ją zatrzesz a jak już to -remont droższy niż w dt 125 , serwis bardziej wymagający niż w dt 125... jedyny sensowny plus nad dt125 to spalanie......... ja bym brał dt125/kmx 125 bo z tego co piszesz szukasz moto do polatania dla frajdy a nie codziennych dojazdów do pracy , dt 125 jest 2x mocniejsza od xr125 i mocowo jest w sam raz -po ogarze będziesz czuł do niej respekt przez jakiś czas ale znowusz nie będzie tobą poniewierać jak szmatą jak by to robiła cr 125..... a jak nie chcesz dt 125 tylko jeszcze coś tańszego w eksploatacji to 80 2T dual typu mtx czy dt 80lc2 -osiągi zbliżone do 125 4T , ale prostszy silnik , tańsze części , więcej jadu (fajnie agresywnie ciągnie u góry obrotów ) rzadszy serwis i prostszy, lżejsza , tańsza w zakupie jedyna wada -wyższe spalanie Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Znalazłem coś takiego - jakieś 1000zł za drogie, dwie godziny drogi od mojego domu, koła nie wyglądają na takie do jazdy w terenie, ale rocznik 2009, jest też naprawdę piękny i przebieg 7000km :)http://otomoto.pl/yamaha-dt-125-xt-xtx-malaguti-2009rok-M3505848.htmlCo prawda na zdjęciach widać, że jest trochę poobcierany (może udałoby się o te 1000zł opuścić cenę, lub za 5000zł kupić wraz z kompletnym kostiumem - w ofercie mają 80 motocykli). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 to w ogóle nie jest dt 125 od tego trzeba zacząć..... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
croko23 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jaki rocznik tej Yamahy DT125 powinienem szukać w moim budżecie ?Tak mniej więcej jaki przebieg powinien być odpowiedni (obawiam sie takich po ponad 30tys km..) ?Pozostaje szukać jakiegoś w okolicy i rozsadnej cenie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofer Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Jaki rocznik tej Yamahy DT125 powinienem szukać w moim budżecie ?Tak mniej więcej jaki przebieg powinien być odpowiedni (obawiam sie takich po ponad 30tys km..) ?Pozostaje szukać jakiegoś w okolicy i rozsadnej cenie ;)I wlasnie dlatego u nas nałogowo cofa sie liczniki,bo Polak woli kupic smiecia z "małym" przebiegiem niz zadbany motocykl (auto) z normalnym przebiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi