Mati85 Opublikowano 15 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 ...Bukareszt no ..można pominąć choć jako ciekawostka ... zależy od podejścia ...(...) ...przejazdy motocyklem bez winiet jednakże niektóre mosty są płatne ( na autostradzie słońca nad Dunajem) ...(...) ... pod warunkiem posiadania map IGO ..automapa ma tak ogromne błedy że nie da się z nią podrózowac potakim kraju jak Rumunia jeżeli nie masz oczywiście zamiaru zobaczyć wyłacznie dróg przelotowych lub niespodzianek typu koniec drogi w górskiej skale ....,(...)... paliwo dobrej jakości... jedzenie równiez... 1.Bukareszt i inne duże miasta pomijam jadąc obładowaną BMKą.2.Przejazdy motongiem bez winiety?? dobra rzecz!3.Może automapa już poprawiona? w Czechach i Słowacji dawała radę jak puszką jechałem.4.Co to znaczy dobrej jakości? Nie wszędzie można tankować w zbiornik albo w kichę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 (edytowane) Mati 85 zobacz sobie moje foty z 2011roku, Bukareszt jak najbardziej polecam Pałac Parlamentu-drugi najwiekszy budynek po Pentagonie w USA... https://plus.google.com/u/0/photos/108831972103746617543/albums/5659011873939089249?partnerid=gplp0&authkey=CIf05MbiytjEBQ Edytowane 15 Lutego 2014 przez ilek Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 ...automapie nie ufam ... zbyt duzo błedów ...słabe oznaczenie dróg i liczne błędy ..w Polsce i owszem polecam poza krajem jednak nie ..., stacje paliw i jedzenie jak wszędzie , tankuje się na duzych stacjach ( znanych i duzych dystrybutorów ) ... a reszta to kwestia zdrowego rozsądku ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 16 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2014 Fajny kraj,ciekawe fotki :) Chętnie bym się wybrał z kimś kto tam już był :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati85 Opublikowano 17 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 (edytowane) Co prawda jeszcze tam nie byłem ale zapraszam do wyjazdu z nami - termin wstępnie na 2gą połowę lipca. Edytowane 17 Lutego 2014 przez Mati85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) ... jak widzę wstępne terminy mamy prawie zgodne..... hm.....możemy coś uknuć...co prawda już w paru miejscach tam byłem ....ale czemu tego nie ponowić ? .... choc w tym roku bardziej jestem nastawiony na druga polowe sierpnia....nieco nizsze temperatury' owoce 'nizsze ceny oraz mniej ludzi.... Edytowane 18 Lutego 2014 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi63 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja Rumunie przelecialem 2 late temu jadac do Grecji .granice przekroczylismy ORADEA i dalej byla tylko transfongarska, Ludzie super zero problemow bardzo chetni do jakiejkolwiek pomocy. spalismy w dwoch motelach ceny z tego co pamientam taki jak w polsce . Teraz wybieramy sie na agrafke po rumuni.nigdy nie korzystalem z namiotu zastanawiam sie jak tam wlasciwie jest z tym rozbijaniem sie na dziko -nie chodzi mi o misie i psy tylko np. jak patrza na to struze prawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Niema żadnych problemów z rozbijaniem namiotów :) Tam żeby znaleźć pole namiotowe, to jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuk Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 no to jak w końcu z tym terminem? jak lipiec to może bym się dołączył? sierpień u mnie niestety odpada Cytuj http://multistrada.riderblog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati85 Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 no to jak w końcu z tym terminem? jak lipiec to może bym się dołączył? sierpień u mnie niestety odpada mnie za jedno ale żona musi urlop zaklepać - a to nie takie proste (firma prywatna) na razie stanęło na dwóch ostatnich tygodniach sierpnia na 99% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziuk Opublikowano 13 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2014 no i w to mi graj, własnie mi ex pozmieniała wakacje z dziećmi, więc koniec sierpnia mam wolny :biggrin: Cytuj http://multistrada.riderblog.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati85 Opublikowano 15 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Będziemy w kontakcie - składam aktualnie BMW bo miałem kraksę na jesieni ;) ale już finish widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekb82 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Witam, jest na razie skromny pomysł pojechać do Rumunii motorykiem. Plan jest jechać z żoną na BMW R1150RT w pełni obładowani.Plan jazdy luźny - zawsze nam się to sprawdzało, czyli jedziemy a noclegi i jedzenie organizujemy na miejscu.Zabieramy też namiot (chyba się zmieści - pomyślimy jeszcze bo to jeszcze psiwory i karimaty = lots of luggage space), Mamy już kilka przewodników po Rumunii - jedziemy też z automapą europa no i mapą papierową of course) 1. Czy macie jakieś rady odnośnie całokształtu? (ubezpieczenie, niezbędnik dokumentowy, jakie drogi wybierać...)2. Czy ostrzegacie przed czymś? (skorumpowana policja, bandy złodziejaszków przy drodze agresywne prostytutki ;))3. Czy nie chcecie się pod nas podpiąć? (przelotowa 120 km/h od 500 do 900 km dziennie z przerwami w miarę potrzeb) Jeździłem z żoneczką już nie raz dłuższe trasy - mocna z niej baba i wie na co się decyduje, ale tak daleko jeszcze nie byliśmy - podzielcie się więc doświadczeniem. Pozdrawiam MateoCo prawda jeszcze tam nie byłem ale zapraszam do wyjazdu z nami - termin wstępnie na 2gą połowę lipca. Witam. Wraz z moją żoną jedziemy do Rumunii 26.08.2014. Szukamy chętnych na taką wycieczkę. Okło 4000 km do przejechania. Nocleg pod namiotem. [email protected]. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati85 Opublikowano 25 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 dla nas to musi być termin wakacyjny, bo jestem nauczycielem i nie dostanę inaczej urlopu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Bardzo popzytywny kraj i ludzie , nie to co w polszy ..niestety , a Vama Veche to podstawa :D bez tego nie ma wyjazdu do Rumunii :O Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi