crom28 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 witam,zima za oknem, motocykle śpią w garażach.Jeśli ktoś miałby ochotę powspominać sobie letnie wojaże lub zaplanować własną podróż zapraszam do przeczytania fotorelacji z kolejnej mojej wyprawy. Tym razem wybrałem się dookoła Anglii, Szkocji i Irlandii. Wyprawę zorganizowałem samotnie, podróżowałem z pasażerką na Transalpie 650. Reszta planu jak zawsze: samowystarczalność, namiocik w plenerze i jak najwięcej wrażeń :)Opis, fotki i filmy n.t. wyprawy dostępne pod adresem:http://www.globtroter.pila.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=64:w-krainach-albionu&catid=1:podroe-zagraniczne&Itemid=10Zapraszam i życzę miłej lektury.Jeśli ktoś ma ochotę proszę komentować, pytać itp. W miarę możliwości odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wajzer Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Gratuluję wyprawy, wspaniałych zdjęć, opisu i wytrwłej pasażerki :rolleyes:Dziękuję za tą relację, super się oglądało i czytało :)Troszeczkę brakuje dziennych przelotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Super wyprawa, pięknie opisana ! Dobrze spędzony czas i kolejne państwa na liście do odwiedzenia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crom28 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Gratuluję wyprawy, wspaniałych zdjęć, opisu i wytrwłej pasażerki :rolleyes:Dziękuję za tą relację, super się oglądało i czytało :)Troszeczkę brakuje dziennych przelotów. Dokładnie nie pamiętam już ile przejechałem każdego dnia, podróż była czasowo dość długa. Największe przeloty to autostrady po 500-800km. Średnio jednak wychodziło tak około 250-350km, zależnie od tego ile czasu zeszło na zwiedzaniu i przez jaki teren jechaliśmy. Wąskie, zarośnięte i niskiej jakości drogi krajobrazowe na jakie często zajeżdżałem nie pozwalały na rozwijanie dużych prędkości. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez crom28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Fajna podróż ;)Powiedz mi ile czasu spędziliście w samej Szkocji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crom28 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Fajna podróż ;)Powiedz mi ile czasu spędziliście w samej Szkocji? tak na oko półtora tygodnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Gratuluję i zazdroszczę. Dwa lata temu zrobiłem samochodem północ Szkocji + Skye i już na początku drogi wiedziałem, że chcę tam kiedyś wrócić na moto :) Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SolDraconiSeptem Opublikowano 27 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Świetna wyprawa i super relacja. Gratuluję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarolaS Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Najbardziej interesuje mnie Szkocja z Twojej wyprawy... mieliście wszystko zaplanowane co do zwiedzania i noclegów czy tak spontanicznie jechaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatiMajka Opublikowano 30 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Tunel rewelacja!Gratuluje i zazdraszczam podróży :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crom28 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Najbardziej interesuje mnie Szkocja z Twojej wyprawy... mieliście wszystko zaplanowane co do zwiedzania i noclegów czy tak spontanicznie jechaliście? główne punkty do odwiedzenia byly w wiekszości upatrzone, trasy wybierałem na bieżąco - głónie lokalne szlaki krajobrazowe, noclegi - jak zawsze - spontan. Dokładne planowanie takich spraw w domku przed google maps nie ma sensu. Nie da się przewidzieć jakie będą warunki na drodze i gdzie dokłądnie dojedziemy, a gonić gdzieś tam na czas, pomijając ciekawe lokacje po drodze, żeby dotrzeć do jakiegoś z góry upatrzonego miejsca noclegowego - to nie moja bajka. Edytowane 1 Stycznia 2014 przez crom28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2014 Super, widze, że mapka przejazdu solidnie zaplanowana, zobaczyłeś większość ciekawych miesjc w Irl. Szkoda, że nie dałeś znac wcześniej ,że jedziesz bo przejeżdzałeś przez moje okolice, Burren, mohery, Ennis :) Mamy tu sporo polskich motocyklistów jak i polskie forum motocyklowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi