Żurek Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Jak ta łada przejdzie przegląd, i będzie mogła być używana legalnie na drogach publicznych.To moje twingo prześmiga drugie 20 lat. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 A jak powiem ze ona ma juz przeglad?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexster Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 To odpowiemy, że niezły przekręt :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
heniek128 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 na gazie teraz ma ciężko zapalić jak jest zimno Zrób go na Blosie i dobrze zamontuj to nawet przy -20stopniach spokojnie odpali - sprawdzone na dwóch moich samochodach. Benzyna wtedy staje się praktycznie zbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Fajnie Ci idzie :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 albo przed jazda zagotuj czajnik wody i oblej parownik :cool:stara żołnierska metoda wiejskich kaskaderów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 kupiłem samostart :) jedno pisknięcie w filtr i zapala od strzału :) potem od razu cpyk na LPG :) i chodzi :) jednak chcę benzynę zrobić, stanie gdzieś z braku gazu więc dobrze by działało. drugi kolektor z gaźnikiem mam, tylko od jest od nowszej wersji i jest ciutkę inny. szkoda że tak zimno się zrobiło bo dłużej niż 3-4 h nie daje rady siedzieć w garażu. nie mam ogrzewanego garażu jeszcze ani dobrze docieplonego...zakupiłem dziś na giełdzie w Słomczynie nadkola takie jak w aukcji: http://allegro.pl/nadkole-komplet-2szt-przod-2szt-tyl-lada-niva-i3811181322.htmlna spawy pójdzie baranek i ochrona a na to nadkola :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Cycoch masz tym gdzie polatać.Teraz dopiero zobaczyłem że Ty prawie ziomek.Przez kilkanaście lat byłem codziennie w Twoich stronach. Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Przepraszam za OT...: marzy mi się suzuki samuraj.... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 (edytowane) Cycoch masz tym gdzie polatać.Teraz dopiero zobaczyłem że Ty prawie ziomek.Przez kilkanaście lat byłem codziennie w Twoich stronach.a ja się urodziłem w Radomiu i mieszkałem w sumie 10 lat na Michałowie :) czyli ziomek pełną gębą :) mam gdzie latac, mieszkam w okolicach stacji PKP w Dobieszynie więc tereny leśne i polne :) może jakiś mały spocik of rołdowy ? :) mam mały problem z gaźnikiem, ja mam jakiś dziwny gaźnik :)w aucie mam zamontowany :http://img18.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/95/78/60/3895786022 a luzem leży :http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/38/80/82/59/3880825956 z takimi dwoma wejściami obok siebie. orientuje się ktoś ? Edytowane 20 Stycznia 2014 przez cycoh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 kupiłem samostart :) jedno pisknięcie w filtr i zapala od strzału :) potem od razu cpyk na LPG :) i chodzi :) jednak chcę benzynę zrobić, stanie gdzieś z braku gazu więc dobrze by działało. Nie radzę. Przy niskich temperaturach parownik dostaje po dupie. Pewnego dnia się rozpadnie i trza będzie nowy, ewentualnie regeneracja. Czajnik gorącej wody na parownik- najlepsze wyjście. Co innego jak masz na stanie inne, albo tego w głębokim poważaniu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Nie radzę. Przy niskich temperaturach parownik dostaje po dupie. Pewnego dnia się rozpadnie i trza będzie nowy, ewentualnie regeneracja. Czajnik gorącej wody na parownik- najlepsze wyjście. Co innego jak masz na stanie inne, albo tego w głębokim poważaniu. :)zestaw naprawczy parownika Lovato kosztuje 35pln :) więc w razie jak siądzie to sobie zregeneruje :) ten co jest i tak jest w agonalnym stanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pancur Opublikowano 25 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 www.4x4.radom.pl Cytuj https://www.facebook.com/Motocykleradom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cycoh Opublikowano 28 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 spadł śnieg to i zaczyna się fajne jeżdzenie. Właśnie jestem na etapie kończenia robienia pługu :) do Łady. Dziś ukończyłem ale nie pomyślałem by nie szurał po ziemi i mocowania były jednorazowe :) muszę je wzmocnić jak zrobie to wrzuce zdjęciahttp://tablica.pl/oferta/lada-niva-CID5-ID4Ny57.html#9c7387aa97 A tu mój kolega mnie zawiódł bo wystawił na sprzedaż swoja Nivę i nie będę miał z kim już jeździć :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 28 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2014 Fajnie Kolego, że znalałeś sobie nową pasje. Przeczytałem w miarę dokładnie całe te sprawozdanie z postępu prac i ja osobiście jestem zatrwożony tym co uczyniasz z tym autem :) Progi wygrały.... większe naprężenie i Ci to wszystko obleci, niczym liście z drzewa na jesień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi