piotrek_cbr1000 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Cicho bo Cie zbanuje ;-) TTNo i lipa, wszystko dokładnie poczyściłem i to niestety nic nie dało.... w najbliższym czasie wezme się za demontaż rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Do przekaźnika idzie też kabel plusowy od akumulatora, sprawdzałeś czy to połączenie nie jest zaśniedziałe? Poza tym zajrzyj jeszcze do pudełka z bezpiecznikami, tam też powinien być bezpiecznik odpowiedzialny za zapłon. Pewnie wszystko masz zaśniedziałe w tym moto, wtyczki od lamp, kierunków, regulatora, itd. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Kręci kręci nie odpala-pewnie rozrusznik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Do przekaźnika idzie też kabel plusowy od akumulatora, sprawdzałeś czy to połączenie nie jest zaśniedziałe? Poza tym zajrzyj jeszcze do pudełka z bezpiecznikami, tam też powinien być bezpiecznik odpowiedzialny za zapłon. Pewnie wszystko masz zaśniedziałe w tym moto, wtyczki od lamp, kierunków, regulatora, itd. Tak, wszystko sprawdziłem. Jest ok. NIe wiem gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami mógłbyś mi pomóc ją odnaleźć? wszystko inne działa bez zarzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 nagraj filmik z dzwiekiem , bo strasznie sie motasz i nie jasno opisujesz problem z moto. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Tak, wszystko sprawdziłem. Jest ok. NIe wiem gdzie jest skrzynka z bezpiecznikami mógłbyś mi pomóc ją odnaleźć? wszystko inne działa bez zarzutu. Wiesz co, no nie wiem gdzie ona może być, nigdy nie miałem styczności z takim motocyklem. Najlepiej jakbyś sobie ściągnął serwisówkę to tam będzie napisane. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2013 Stare swiece tez moga byc tego przyczyna , mialem tak i w KLR i w VFR - tylko moto krecilo caly czas , a zalewalo sie. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Stare swiece tez moga byc tego przyczyna , mialem tak i w KLR i w VFR - tylko moto krecilo caly czas , a zalewalo sie.nie no mi przestaje kręcic kurde to nie świece dobra postaram sie nagrać filmik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 A odpowiedziałeś w poprzednim wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 Wiesz co, no nie wiem gdzie ona może być, nigdy nie miałem styczności z takim motocyklem. Najlepiej jakbyś sobie ściągnął serwisówkę to tam będzie napisane.skąd mogę taką serwisówkę pobrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 8 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 http://fireblade.pl/down_serwisowki.php?id=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2013 http://fireblade.pl/down_serwisowki.php?id=8dziekuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 dziekuje:)chyba nikt nie mial racji, problemem jest sprzęgło rozrusznika które znajduje sie pod kapą i jest oddzielnym elementem rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2013 chyba nikt nie mial racji, problemem jest sprzęgło rozrusznika które znajduje sie pod kapą i jest oddzielnym elementem rozrusznika. Zdecyduj się w końcu o co chodzi bo w poscie nr 3 napisałeś "przestaje kręcic kolego." z czego można wnioskować, że rozrusznik przestaje pracować.Jeżeli doszło do uszkodzenia sprzęgła rozrusznika to wtedy wyraźnie słychać jak rozrusznik dalej pracuje na wyższych obrotach. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_cbr1000 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zdecyduj się w końcu o co chodzi bo w poscie nr 3 napisałeś "przestaje kręcic kolego." z czego można wnioskować, że rozrusznik przestaje pracować.Jeżeli doszło do uszkodzenia sprzęgła rozrusznika to wtedy wyraźnie słychać jak rozrusznik dalej pracuje na wyższych obrotach.no pracował, nawet jak wyjąłem tobiłem kilkanaście prób, a on szumiał nie wiedziałem ze to rozrusznik. Ale za kazdym razem chodzi a sprzęgło/wolne koło mimo że w reku blokuje w jedna strone wydaje sie być ok, i na oko tez to jest niby uszkodzone. Innego powodu ponoć juz nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi