natha Opublikowano 18 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 Hej,Z przyczyn obiektywnych nie mogłam jezdzic na motorze przez dwa tygodnie i tyle stała mieszanka w baku (paliwo+olej). Niestety nie pomyslalam wczesniej i wyjezdzilam ten pelen bak starej mieszanki. Co sie mogło stac złego w silniku?dzieki za odpowiedzi, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madrider Opublikowano 18 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2004 jezeli zbiornik byl zamkniety ,paliwo nie parowalo itd. to nic sie nie stalo ,ja zostawiam zima paliwo w zbiorniku na wiosne odpalam i narazie nie zepsulem jescze motocykla :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 W ciągu 2 tygodni na pewno nic sie nie stanie. :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natha Opublikowano 19 Lipca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 No to super - kamien spadł mi z serca :P dzieki za odpowiedzi i pomoc,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuskus Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 hehe , niezły problem masz :P ja w jawce po 20 latach , nalałem 1/4 L czystej do baku + stara ( około 2l ) i odpaliło za 1 kopem :P pozdrufka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pucek Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 Często się dzieje tak, że jak moto stoi przez całą zime, to olej oddziela się od benzyny :? Tak przynajmniej miałem w przypadku półsyntetycznych olei :mrgreen: 2 tyg. to raczej nie problem, ja bym się martwił gdyby mieszanka stała dłużej niż miesiąc 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam87 Opublikowano 19 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2004 ale w crosie to sie po paru metrach jazdy olej z benzyną i tak sie wymiesza. wazne tylko zeby motor nie stał długo z otwartym bakiem bo wtedy czesc bezyny wyparuje i mieszanka bedzie bardzo bogata w olej ale to bedzie tylko przeszkadzalo w odpaleniu motoru, ale nie jest to jakos bardzo szkodliwe dla silnika tylko tworzy sie nagar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi