YAGO Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Czolem! Mam jakies dziwaczne problemy ze sprzeglem ostatnio. bieg, sprzeglo i pchamy.. jest ok puszczamy sprzeglo i pchamy... jest ok po tym jak przylozylismy "moment" do sprzegla wciskamy klamke i dalej zasprzeglone, dopiero po chwili sprzeglo puszcza. Objawy podczas jazdy sa takie, ze na postojach sprzeglo poprostu ciagnie i to na tyle zeby spadaly obroty silnika. Co ciekawe nie dzieje sie to za kazdym razem. Najgorsze jest to, ze nie tak dawno zdejmowalem pokrywe i ogladalem sprzeglo, przemierzylem tarcze,przekladki, sprezyny. Wszytko bylo ok. kosz sprzegla tez wpozadku. Zle poskladalem? zamienilem sprezynki? Zamienilem miejcami tarcze? Ale wg mnie nawet jesli to co za roznica... no chyba ze docisk zle zalozylem,.. Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 A najprościej, linka chodzi luźno? Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 rozbierz sprzęgło jeszcze raz i sprawdź dokładnie jak bardzo masz zużyte krawędzie kosza na których opierają się tarcze sprzęgłowe Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 28 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Piotrze sprawdzilem to ogladajac sprzeglo 1000km temu, sa tylko wizualne odciski pracy - powieszchnai gladka. Linke sprawdzalem dzis, nie jest moze pierwszej swierzosci ale niema problemow z poruszaniem sie, klamke wciska sie doslownie jednym palcem i odbija tez do konca. Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2013 Czolem! Mam jakies dziwaczne problemy ze sprzeglem ostatnio. bieg, sprzeglo i pchamy.. jest ok puszczamy sprzeglo i pchamy... jest ok po tym jak przylozylismy "moment" do sprzegla wciskamy klamke i dalej zasprzeglone, dopiero po chwili sprzeglo puszcza. Objawy podczas jazdy sa takie, ze na postojach sprzeglo poprostu ciagnie i to na tyle zeby spadaly obroty silnika. Co ciekawe nie dzieje sie to za kazdym razem. Najgorsze jest to, ze nie tak dawno zdejmowalem pokrywe i ogladalem sprzeglo, przemierzylem tarcze,przekladki, sprezyny. Wszytko bylo ok. kosz sprzegla tez wpozadku. Zle poskladalem? zamienilem sprezynki? Zamienilem miejcami tarcze? Ale wg mnie nawet jesli to co za roznica... no chyba ze docisk zle zalozylem,.. ta część Twojego opisu wskazuje na karby powierzchni pracy kosza Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 29 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Masz absolutna racje i gdyby byly to nawet nie pisal bym tematu. Napisalem wlasnie z tego wzgledu ze nie przychodzi mi nic do glowy...:( Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 A więc wymontować kosz sprzęgła i doraźnie poprawić te powierzchnia a jak zda egzamin to rozglądać się za nowym koszem Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 29 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2013 Sprawdź jeszcze krawędzie zabieraka, do tego również pofalowanie przekładek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAGO Opublikowano 30 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2013 (edytowane) Dzieki wuueska za wskazowke. Pobawilem sie troche sprzeglem, naciagnolem linke tak zeby maksymalnie wysprzeglic, potem ustawilem z nieco mniejszym luzem i zrobilem 50km, problem sie nie pojawil a czy zniknol to czas pokaze. Generalnie to mam dylemat czy zmieniac motocykl czy zrobic generalny remont wszystkiego co wg mnie jest do zrobienia i jezdzic kolejne 6 lat :D Moto ma 24 lata i w tej chwili 91tys km wiec ma prawo czasami pomarudzic ;) Edytowane 30 Września 2013 przez YAGO Cytuj Usługi IT - www.tricori.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Różnica wieku w sam raz jak na żonę ... a sam motocykl już pod klasyka bardziej podchodzi ;) Jednak jeśli tylko masz gotówkę na remont to można się na to porwać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi