Cmyk1234 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Witajcie mam Suzuki DR350 rocznik 97 mój problem jest taki że ciężko odpala. W tym sensie że kiedy wyjmę świece by zobaczyć czy nie jest zalana ona jest sucha wsadzam świece. Jeżeli nie odpali z pierwszego lub drugiego kopa potem już mogę zapomnieć że odpali. Suzuki jest po wymianie pierścieni. Pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 napisz po polsku :D świeca jest sucha przed zapaleniem czy po nieudanych próbach zapalenia :D ?? jak jest sucha przed próbami zapalenia to normalne :D jak jest sucha po nieudanej próbie zapalenia to znaczy że nie dochodzi paliwo czyli jakaś usterka gaźnika.......... próbowałeś chociaz czyścić gaźnik ?? wcześniej chodził normalnie i stało się tak nagle czy co ?? rozbierałeś silnik ?? wymiana pierścieni jest uzasadniona w bardzo nielicznych przypadkach kiedy tłok jest jeszcze w limicie serwisowym i cylinder też natomiast w 99% przypadków jest to wiejska druciarnia mająca ożywić po kosztach motocykl który nie ma kompresji i często starcza na dosłownie kilka h pracy silnika i wszystko wraca do normy-a czemu ty wymieniałeś ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Gaznik czyściłem. Wcześniej chodził normalnie tak powiedział mi sprzedający ten motocykl przyprowadziłem go do domu nalałem oleju i zaczął dymić. Była to wina pierścienia olejowego. Wymieniłem pierścienie i przy tym łańcuszek rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 zmierz spręzanie bo coś mi się wydaje że jakieś zwłoki przyprowadziłeś.....możliwe że zawory się nie domykają czy coś-luzy sprawdzałeś ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2013 Będę musiał sprawdzić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Powstał nowy problem!! Przejadę jakieś 15- 16 km i mi gaśnie odczekam chwile i dopiero odpali. Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Najpierw odpowiedz na pytanie z postu numer 4 a najlepiej co do tej pory nagrzebałeś w tym wozidełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Oprócz wymiany pierscieni to nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 ale zaraz-przecież gdy wymieniles pierscienie to musiałes regulowac zawory przy składaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Tak regulowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 z całym szacunkiem ale albo chcesz żebyśmy ci pomogli co jest trudne przez internet i kierujesz się naszymi sugestiami albo robisz sam........ jeśli wybrałeś opcję pierwszą to jakie jest sprężanie bo od tego trzeba zacząć ....... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Sprężanie jest dobre bo w każdej chwili mogę podejść i odpalić czyli sprawę odpalania mamy za sobą. Ale powstał nowy problem taki jak gaśnięcie w ciągu jazdy po jakiś 15-20km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Za ciasno wyregulowane zawory albo bardziej prawdopodobne alternator gotuje się w oleju i przerywa obwód. Jak tylko silnik zdechnie, ściągnij fajkę ze świecy, wetknij jakąś inną świecę (byle sprawną) i sprawdź iskrę. Jeśli słaba albo żadna no to trzeba przedzwonić układ zapłonowy od silnika począwszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 a najprościej świeca ?? Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cmyk1234 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Czyja wiem bo jest coś takiego jadę nagle gaśnie hamuję próbuję go odpalić nie odpala. Poczekam chwile odpali i mogę jechać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi