trufel Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 jakiś czujnik wali focha , ale pisałeś ,że czujniki pomierzyliście więc hmmm nie wiem , podłączyłeś trude pod kompa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 6 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 Intruz był podłączony pod kompa i nie było błędu. Niestety podłączony był na zimnym silniku a nie wtedy kiedy świruje.Mam nadzieję, że wkrótce wyskoczy jakiś błąd lub uwali się czujnik do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 6 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2013 no tak, skrzynia "wyrzuca" cały czas.Jednak nie ma innej zależności pomiędzy nierówną jazdą tylko na jednym biegu. To co możesz zrobić, to zmostkować czujnik sprzęgła i tak pojeździć. Wtedy dla komputera nie będzie miało znaczenia jaki bieg jest wbity. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Czy to możliwe, żeby po regulacji sprzęgła (na klamce) zniknęło szarpanie na 3 biegu???Zanim wsiadłem dzisiaj na moto wyregulowałem sprzęgło. Na moto zrobiłem ok. 70 km i nie ma śladu po szarpaniu :-). Zawsze szarpanie dało znać o sobie po przejechaniu ok 5 - 10 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Nie sadze.Regulacja przy klamce nie jest nawet regulacja sprzegla, tylko luzu klamki.Sprzeglo reguluje sie regulacja na silniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Miałem za duży luz na klamce. Szarpało motorem przy wrzuceniu jedynki i ciężej było mi znaleźć luz. Po wyregulowaniu prawidłowo luzu na klamce nie szarpie już mocno przy wrzucaniu jedynki i luz wchodzi jak w masełko. Sprzęgło się nie ślizga oczywiście :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Jednak regulacja klamki nic nie pomogla ;(. Czyszczenie pompy paliwa i zbiornika tez nie ;(. Cholerne szarpanie zaczyna sie po dluzszej spokojnej jezdzie. Jak ostatnio dzidowalem non stop to szarpania nie bylo. Moze zajrzec jeszcze w sprzeglo? Ma ktos jeszcze jakis pomysl? Pomozcie prosze bo moje wkur... siega zanitu ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piekarz Opublikowano 18 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 Koledzy, Z wielką radością informuję, że problem z szarpaniem na 3 biegu rozwiązany.Winowajcą był czujnik GPS.Jeżeli szukacie mechanika z prawdziwego zdarzenia (a nie filozofa udającego, że się zna na mechanice) to polecam Wieńka z Mińska Mazowieckiegohttp://forum.intruderpolska.pl/viewtopic.php?t=8086Kolega jest niesamowity. Nie dość, że ma ogromną wiedzę techniczną i doświadczenie to w dodatku logicznie myśli i potrafi wszystko uzasadnić. Pozdrawiam Piekarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 18 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2013 (edytowane) mówiłem zmostkuj czujnik sprzęgła! Edytowane 19 Lipca 2013 przez baba_zanetti Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi