Skocz do zawartości

Buty motocyklowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądam się za butami motocyklowymi. Budżet bardzo ograniczony, nie zależy mi na tym by były nieprzemakalne. Wiem, że za tą cenę zapewnię sobie MINIMUM bezpieczeństwa, ale lepsze to niż jazda w popularnych adidasach. Chcę by były przewiewne, w miarę wygodne i nie za ciężkie.

Nie wchodzą w grę buty używane i nie chodzi tu tylko o względy higieniczne, ale po prostu o to, że każdy ma inne podbicie stopy i po prostu taki but już później nie pasuje.

Które, z tych butów byście wybrali?

1. Probiker Active

http://allegro.pl/buty-motocyklowe-probiker-active-czarne-i3282579795.html

czy

2. Biker Lace-Up FIREFOX

http://allegro.pl/buty-motocyklowe-biker-laceup-firefox-nowosc-33-47-i3233413920.html

(...) i po prostu taki but już później nie pasuje.

To akurat niekoniecznie, buty to nie kask - ale mniejsza o to.

Nie znam drugich butów, które podałeś, ale pierwsze akurat bardzo dobrze i radzę tylko, by kupić je u sprawdzonego dealera, który ma od dłuższego czasu ten model w ofercie i daje dwuletnią gwarancję. Jakby się rozpadły przed upływem gwarancji, zdecydowana większość reklamacji skutkuje wymianą na nowe, nawet gdy uszkodzenie jest z winy użytkownika (!). Dorzuć więc parę złotych i będziesz miał względny spokój.

szczerze mowiac wolalbym jezdzic w jakis traperach albo innych butach zimowych, dozbierac z 300 zlotych i kupic cos porzadnego.

Bo czuje, ze to sa buty na 1 sezon, a pozniej sie rozleca. Oczywiscie moge sie mylic

Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :)

Widywałem Active które rozpadły się po pół roku, a czasem dopiero po 3 latach - zależy od użytkownika. Dlatego tak jest ważne, by mieć gwarancję na najtańsze rzeczy. Z drugiej strony faktycznie zakup butów za cenę dwóch tankowań to nie powód do tak zawiłych refleksji :).

Widywałem Active które rozpadły się po pół roku, a czasem dopiero po 3 latach - zależy od użytkownika. Dlatego tak jest ważne, by mieć gwarancję na najtańsze rzeczy. Z drugiej strony faktycznie zakup butów za cenę dwóch tankowań to nie powód do tak zawiłych refleksji :).

Dokładnie jak piszesz :) Podejdź do sklepu przymierz kilka w tej cenie i weź te które najlepiej Ci leżą , bo za wiele to się po nich nie można spodziewać :crossy:

"Gdy szykuję śniadanie, zwykle se o korkach słucham, jak tkwią te ch*je w tych jebanych autach."

Dawno temu miałem te Activ.

Zajebiście wygodne, swoje po prostu zjechałem na zakrętach, miałem w nich glebę tak, że będąc do góry nogami w powietrzu spadając uderzyłem stopą o asfalt - stopa była cała sina. Bardzo dobre wyczucie na podnóżkach co się dzieje na stygu gumy z asfaltem, dobrze się zmienia biegi.

Największy minus to wydają się takie tekturowe.

Wydaj mi się, że ceny są zawyżone, ale co zrobić - w tym przedziale cenowym raczej za dużego wyboru nie ma.

Następnie w moto-akcesoria była promocja na takie same tylko zamszowe, buty niezniszczalne.

O całą klasę lepsze.

Za cenę co są normalnie to bym nie kupił(ponad 200 zł) ale były w cenie Activ.

Mimo, że przerabiałem już inne buty, w innych jeżdżę na co dzień to lubię od czasu do czasu wrzucać je na nogę bo są naprawdę wygodne, świetnie się w nich jeździ.

Edytowane przez spiwor

Notoryczny kłamca :icon_twisted:

Dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Dokładnie, z butami motocyklowymi tak jak i ze zwykłymi. Ten sam model u jednego wytrzyma pół roku a inny 2 lata będzie w nich latał . Ale tak jak mówicie,100zł to 2 tankowania a nóż widelec okażą się wygodne i trwałe.

A więc, mój wybór padł na Active, gdyż trochę osób je miało :)