Skocz do zawartości

trzask podczas zmiany biegów GSXR 600 K5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od niedawna jestem posiadaczem Suzuki GSXR 600 K5. Martwi mnie odgłos podczas zmiany biegów między 1 a 3, mianowicie z jedynki wrzucam dwa, jest delikatny odgłos zmiany biegu ale po puszczeniu sprzęgła jest taki trzask jakby łancuch uderzał w jakąś metalową osłonę. W pierwszej chwili pomyslałem o naciągu, delikatnie wyregulowałem ale problem nadal został.... Dodam tylko, że od 4 biegu w górę odgłos nie występuje :) Pomoże ktoś?

Edytowane przez GurenS

Witam, od niedawna jestem posiadaczem Suzuki GSXR 600 K5. Martwi mnie odgłos podczas zmiany biegów między 1 a 3, mianowicie z jedynki wrzucam dwa, jest delikatny odgłos zmiany biegu ale po puszczeniu sprzęgła jest taki trzask jakby łancuch uderzał w jakąś metalową osłonę.

może trzeba się nauczyć zmieniać biegi..? to pierwsza porada, jaka mi przychodzi do głowy, wyciągnęta na podstawie zaznaczonego fragmentu wypowiedzi

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

może trzeba się nauczyć zmieniać biegi..? to pierwsza porada, jaka mi przychodzi do głowy, wyciągnęta na podstawie zaznaczonego fragmentu wypowiedzi

jsz

Zmieniam biegi z ogólnie przyjętymi zasadami, i bardzo dziękuje za odpowiedź która tak naprawdę niewiele wnosi do tematu :)

pozdrawiam

Zmieniam biegi z ogólnie przyjętymi zasadami, i bardzo dziękuje za odpowiedź która tak naprawdę niewiele wnosi do tematu :)

pozdrawiam

Ty nie pyskuj tylko sprawdź sobie zabierak tylnej zębatki w piaście koła czy nie ma luzu ponieważ gumy pod nim ulegają szybkiej destrukcji i stąd dochodzą głośne stuki

Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny

Zmieniam biegi z ogólnie przyjętymi zasadami,

Myślę, że Jeszua nie chciał Ci powiedzieć, że nie umiesz jeździć ;) Jak sądzę chciał zapytać, czy przy zmianie bez użycia sprzęgła problem również występuje.

"Leję na fałki i śmierdzące cwajtakty"

Ty nie pyskuj tylko sprawdź sobie zabierak tylnej zębatki w piaście koła czy nie ma luzu ponieważ gumy pod nim ulegają szybkiej destrukcji i stąd dochodzą głośne stuki

Faktycznie luz jest, po majówce zabieram się za wymianę :) Dziękuje Panie Piotrze

Myślę, że Jeszua nie chciał Ci powiedzieć, że nie umiesz jeździć ;) Jak sądzę chciał zapytać, czy przy zmianie bez użycia sprzęgła problem również występuje.

Nie ma to różnicy, próbowałem bez sprzęgła i ta sama historia...pójdę tropem zabieraka w piaście