Stigy Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 (edytowane) Witajcie. Przyjechał do mnie ostatnio znajomy z TDR'em z przegrzewaniem. Szybkie sprawdzenie układu chłodzenia i widzę że chłodnica pusta a zbiorniczek pełen.Dolewam wody, sprawdzam czy wywali ją znowu. To samo.Sprawdziłem korek z innej Yamahy - to samoNo to biorę się za głowicę - uszczelka mocno zniszczona. Głowica troszkę krzywa - szlifuję. Po pomiarach jest ok.Cylindra nie ruszałem ale ni odstawał o więcej niż 0,03mm od płaszczyzny.Zdjąłem też cylinder i obejżałem dokładnie tuleję i tłok. Wszystko ok, bez żadnych pęknięć czy dziwnych zużyć. Wymieniłem też uszczelkę pod cylindrem.Poskładałem i ku mojemu zdziwieniu problem nie minął !!Trochę nie mam pomysłu co może się tu dziać. Liczę na waszą pomoc bo przypadek wygląda bardzo dziwnie... Z góry dzięki ! Edytowane 30 Kwietnia 2013 przez Stigy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 a głowica nie jest pęknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stigy Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Bardzo trafne pytanie. Przyznam że zastanawiam się nad tym. Ale nie do końca wiem jak to sprawdzić. Jeśli chodzi o części widoczne to dokładnie ją obejrzałem. Ale to nie znaczy że pęknięta nie jest. Może być jakieś pęknięcie w kanałach które są niewidoczne. Tu nie wiem jak to zdiagnozować a nie chcę narażać znajomego na niepotrzebne koszty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 2 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Podjedź do zakładu zajmującego się głowicami. Sprawdzą ewentualne pęknięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witajcie. Przyjechał do mnie ostatnio znajomy z TDR'em z przegrzewaniem. Szybkie sprawdzenie układu chłodzenia i widzę że chłodnica pusta a zbiorniczek pełen.Dolewam wody, sprawdzam czy wywali ją znowu. To samo.Sprawdziłem korek z innej Yamahy - to samoNo to biorę się za głowicę - uszczelka mocno zniszczona. Głowica troszkę krzywa - szlifuję. Po pomiarach jest ok.Cylindra nie ruszałem ale ni odstawał o więcej niż 0,03mm od płaszczyzny.Zdjąłem też cylinder i obejżałem dokładnie tuleję i tłok. Wszystko ok, bez żadnych pęknięć czy dziwnych zużyć. Wymieniłem też uszczelkę pod cylindrem.Poskładałem i ku mojemu zdziwieniu problem nie minął !!Trochę nie mam pomysłu co może się tu dziać. Liczę na waszą pomoc bo przypadek wygląda bardzo dziwnie... Z góry dzięki !bo tam ma byc plyn nie woda Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stigy Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Słaby żart. A jak mówisz na serio to nie skomentuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 (edytowane) a sprawdziles pompe zartownisiu? Edytowane 9 Maja 2013 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stigy Opublikowano 9 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi