zielunn Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam serdecznie :) Mam nastepujacym problemem: w motocyklu kawasaki eliminator 250 (2 cylindry) pękły dźwigienki zaworowe dokladnie 3 i pekly na pół każda więc powinno być 6 połówek, 5 zostało wyjętych a 1 nie moge znaleźć....i moje pytanie jakie są sposoby na wyjęcie takiej małej dźwigienki tzn połówki dźwigienki oprócz rozpoławiania silnika :) z góry dziękuje :) Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez zielunn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Wypadało by wiedzieć jaki to silnik Oo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 7 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2013 (edytowane) Sprawdź to : http://www.youtube.com/watch?v=E4hb7NcrJzQ nooo. Pół dźwigienki jest mniejsze niż pędzidło Luka wryte w błoto i powinnien dac radę każdy...przepraszam :laugh: . Ale naprawdę to mi przychodzi do głowy jedynie potrząsanie silnikiem do góry nogami. Może się wytelepie :huh: Edytowane 7 Kwietnia 2013 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Czeka cie zrzut głowicy , 3 dźwigienki same z siebie nie pękają . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ale to kawasaki - wiec jednak same pekaja :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 No to niech zrzuci miske i pogrzebie w bagnie magnesem . I sprawdzi zębatki przy okazji . Uwaga na potencjalne kanały olejowe między blokiem a miską i ich uszczelki . Faktycznie , gęsto w mechanice od Kawasaki :laugh: Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2013 ale to kawasaki - wiec jednak same pekaja :DSamo to się psuje tylko mleko :biggrin: a paradoksem jest tylko to, że im bardziej zepsute tym lepiej pomaga na kaca :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 :) Chyba nie, tam jakies bakterie rozmnażają się i robią klęskę ekologiczną i mamy kwaśne mleko. Fakt że chyba same przyłażą sobie.Na mnie nie działa kwaśne mleko, na kaca. Gdybym wypiła kwaśne to dopiero zaczęłoby i wolę kaca tępić rosołem. No a te dźwigienki to połamały się pewnie bo łańcuch od rozrządu pękł, albo przeskoczył? Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 jesli to taki sam silnik jak w klr 250 to juz widzialem takie polamane i wcale rozrzad nie przeskoczyl :) - to material znaczy gównolit z ktorego sa wykonane jest gorszy od chinskiego skutera :) Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi