gieniek 250 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 witam,,szukam ludzi którzy mnieli do czynienia z suzuki gn 250,,otóz chce sie dowiedziec czy sie martwic czy nie bo zauwazyłem ze wolnych obrotach słychac jakies dudnienie,szumienie bądz urgotanie w silniku ,które ustepuje jak wcisne sprzegło,,kiedy wcisne nie słychać jak puszcze to jest,kiedy dodaje gazu to sie nie nasila tylko słychac na wolnych obrotach,,co moze byc tego przyczyną??? łozysko czy kosz sie poluzował,,czy poprostu ten typ tak ma :rolleyes: dodam ze biegi wchodzą ładnie,sprzegło sie nie slizga,moc itp.wporzadku :) wiec o co tu chodzi :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Rozbieraj sprzęgło, zanim zgubisz kosz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 (edytowane) czyli jednak sprzegło,ale co dokładniej :banghead:cos sie rozkreciło?? wsumie jakby to było jakies łozysko to by dawało nieustannie wraz z dodaniem gazu :excl: Edytowane 22 Marca 2013 przez gieniek 250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Rozbierz najpierw to sprzęgło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 ok.a na co zwrócic szczególna uwage podczas demontazu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Sciągnij sobie serwisówkę do swojego modelu motocykla. Tam masz krok po kroku wszystko opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 http://youtu.be/fVWHt3-XMQo to jest film na którym przedstawiłem koszyk i czy to moze byc przyczyna mojego problemu?? http://youtu.be/ixT1p1kVmfY a tu drugi dodam,ze łozysko w karterze na wałku nie ma luzu,płytki sprezyny sa ok,,jedynie co zwróciło moja uwage to ten duzy luz podczas obracania,ale czy to jest to??? nie wiem :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Masz dwa wyjścia - naprawić poprzez wymianę na nowy kosz - drogo i po kilku tys. kilometrów znów zacznie stukać lub poskładać tak jak jest i eksploatować. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 czyli Pana zdaniem ten luz powoduje ten dziwny urgot??? i czy to nie spowoduje w przyszłosci wiekszych problemów z moto??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Jeżeli sprawdziłeś łożysko wałka sprzęgłowego i jest OK to nie ma obaw o awarię Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 23 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 ok :laugh: a jezeli chodzi o składanie sprzegła to wszystkie płytki przemyc w benzynie badz rozpuszczalniku i wkładac suche i oczyszczone,czy nie ma takiej koniecznosci :icon_question: bo przy rozbieraniu zuwazyłem ze były troche sklejone olejem pomiedzy płytką cierną a metalową :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 23 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2013 Tarcze jeśli są używane składasz "na tłusto" przecierasz szmatą dal wygodniejszego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gieniek 250 Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 to juz wszystko jasne :biggrin: dziekuje za pomoc i pozdrawiam :laugh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi