allf Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Coście się tak zawzieli na mondeo auto bezawaryjne przebiegi duże wymiana tylko części eksploatacyjnych normalka.A awarie to raczej silnik wysokoprężny i to w jednej opcji.Ale to też raczej jak się leje byle co do baku i nie przestrzega zaleceń eksploatacyjnych :huh: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gold wing Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Coście się tak zawzieli na mondeo auto bezawaryjne przebiegi duże wymiana tylko części eksploatacyjnych normalka.A awarie to raczej silnik wysokoprężny i to w jednej opcji.Ale to też raczej jak się leje byle co do baku i nie przestrzega zaleceń eksploatacyjnych :huh:Nie zawzięli tylko ciężko trafić forda bezawaryjnego. Miałem MK 3 i jazda tym autkiem była rewelacyjna, komfort wysoki, no ale niestety co chwila wizyta u mechanika. Zaczęło się od alternatora i regulatora napięcia, następnie siadła pompa wspomagania, dalej wtryski no i dwumas mnie dobił, po drodze jeszcze szereg drobnych napraw, których już nie liczyłem. Przez niecały rok eksploatacji tego autka na naprawy wydałem więcej niż przez trzy lata użytkowania starego merca. Nie twierdzę, że wszystkie fordy są takie, ale ja już nie mam ochoty tego sprawdzać. Edytowane 3 Maja 2013 przez gold wing Cytuj Niczego w życiu nie należy się bać,Należy to tylko zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
allf Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Pełna zgoda ciężko trafić dobrego bo mało kto naprawia w czasie eksploatacji i jeżeli kupisz od takiego gościa to wszystko się sypie ot cała prawda.Ponosisz koszty oszczędności byłego właściciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hashman Opublikowano 4 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Z ojcem kupiliśmy 2 lata temu Transita '03 do roboty. Poza bieżącymi wymianami nic się nie dzieje, no raz pękł kolektor ssący, pokleiliśmy, ale po pół roku trza było wymienić na nowy. Silnik w Transitku to 2.0 TDDI. Sąsiad kupił auto którego przedmiotem jest dyskusja, jednak z silnikiem 2.0 TDCI. No i wytrzymał z nim pół roku. Palił 2-3 litry więcej od Transita i co chwila coś padało, nie pamiętam dokładnie co bo to nie moje auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Tak z nudów odkopałem stary temat i sie pośmiałe z kilku idotów co to wszystko wiedzą o samochodach.Zwłaszcza o Mondeo, tylko kilka osób napisało ze miało ten model. Mondeo najbardziej sie psuje tym co go nie mają to tak samo jaj z motocyklem BMW GS 1200. Najpierw szuka się najtanszego Mondeo powiedzmy 8 letniego z małym przebiegiem 100tys km a potem się płacze ze się psuje. Tylko trzeba mieć na uwadze że 8 letnie Mondeo sprowadzone z kraju gdzie są autostrady i ludzie mają kasę na paliwo moze mieć ponad 500tys km przebiegu. Jeżdzę Mondeo od nowości , trochę ponad 2 lata zrobiłem 160tys km. Auto nie ma lekko duze przebiegi miesięczne, często ponad 200 km dziennie po mieście , lub 700 w trasie, mozna ppowoedzieć ze jest dość katowane. Do tej pory ani jednej awarii. Niestety obecnie stoi w serwisie bo padło koło dwumasowe, pewnie dobiła go ostatnia jazda na Torze Poznań. Auto prowadzi się bardzo dobrze, nie trzeszczy, mało pali, jest przestronne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 To cenne co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkIi Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Tak z nudów odkopałem stary temat i sie pośmiałe z kilku idotów co to wszystko wiedzą o samochodach. Zwłaszcza o Mondeo, tylko kilka osób napisało ze miało ten model. Mondeo najbardziej sie psuje tym co go nie mają to tak samo jaj z motocyklem BMW GS 1200. Najpierw szuka się najtanszego Mondeo powiedzmy 8 letniego z małym przebiegiem 100tys km a potem się płacze ze się psuje. Tylko trzeba mieć na uwadze że 8 letnie Mondeo sprowadzone z kraju gdzie są autostrady i ludzie mają kasę na paliwo moze mieć ponad 500tys km przebiegu. Jeżdzę Mondeo od nowości , trochę ponad 2 lata zrobiłem 160tys km. Auto nie ma lekko duze przebiegi miesięczne, często ponad 200 km dziennie po mieście , lub 700 w trasie, mozna ppowoedzieć ze jest dość katowane. Do tej pory ani jednej awarii. Niestety obecnie stoi w serwisie bo padło koło dwumasowe, pewnie dobiła go ostatnia jazda na Torze Poznań. Auto prowadzi się bardzo dobrze, nie trzeszczy, mało pali, jest przestronne.Ford g .... wort ale tylko w opinie tych co go faktycznie nie mieli. Niestety do świadomości znaffffców nie dociera, że era złych Fordów skończyła się wraz z pierwszą generacją Focusa. Miałem od nowości Mondeo MK III. Kupiony w 2006 roku. Sprzedany w 2011 z przebiegiem 73 tyś km. Wymieniłem tylko pompkę spryskiwaczy bo zamarzła i ją spaliłem. Żadnych awarii kapitalne prowadzenie. Świetny samochód, który prowadził się lepiej niż obecny przereklamowany Passat B7, w którym na gwarancji wymieniłem juź czujnik ciśnienia opon (sterownik) i czujnik zmierzchu świateł. Tapatalk HD z iPad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik Opublikowano 23 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2013 (edytowane) Tak z nudów odkopałem stary temat i sie pośmiałe z kilku idotów co to wszystko wiedzą o samochodach.Zwłaszcza o Mondeo, tylko kilka osób napisało ze miało ten model. Mondeo najbardziej sie psuje tym co go nie mają to tak samo jaj z motocyklem BMW GS 1200. Najpierw szuka się najtanszego Mondeo powiedzmy 8 letniego z małym przebiegiem 100tys km a potem się płacze ze się psuje. Tylko trzeba mieć na uwadze że 8 letnie Mondeo sprowadzone z kraju gdzie są autostrady i ludzie mają kasę na paliwo moze mieć ponad 500tys km przebiegu. Jeżdzę Mondeo od nowości , trochę ponad 2 lata zrobiłem 160tys km. Auto nie ma lekko duze przebiegi miesięczne, często ponad 200 km dziennie po mieście , lub 700 w trasie, mozna ppowoedzieć ze jest dość katowane. Do tej pory ani jednej awarii. Niestety obecnie stoi w serwisie bo padło koło dwumasowe, pewnie dobiła go ostatnia jazda na Torze Poznań. Auto prowadzi się bardzo dobrze, nie trzeszczy, mało pali, jest przestronne. Dodam jeszcze, że przed Mondeo , jeżdziłem dwoma Focusami TDCI każdym z nich zrobiłem około 180-200tys km w 3 lata. nie pamiętam jakie były awarie w pierwszym focusie (pewnie dlatego że nie było ) natomiast w drugim raz się zapchał zawór EGR, to tyle z awarii. W żadnym z tych trzech nic nie robiłem w zawieszeniu i nie stukało.U mnie w firmie jeżdzi tego pewnie około 100sztuk (Mondeo i Focus) i z tego co obserwuję to pada koło dwumasowe, (1,8 i 2,0 TDCI) ale dużo jeżdzimy, około 70 tys km rocznie. Auta serwisowane na czas w autoryzowanym serwisie. Edytowane 23 Grudnia 2013 przez lotnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi