-matesz- Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Może żeczywiście nie potrzebnie tak pisałem, ale raczej nie wydaje mi się, żeby to był gaźnik czy jakieś uszkodzenie mechaniczne bo w moim przypadku gaźnik sam się nie wyregulował, luzy zaworowe też się same nei ustawiły. Nie wiem jak tu jest z elektryką czy elektroniką ale może problemu szukać w tym kierunku, tu lubią się dziać różne dziwne żeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 do tematumoja sugestia z praktyki z ktmrozrusznik za slabo kreci to nie ma w ogole iskry ale autor pisze, ze kreci jak trzeba wiec ... wiec moze nie kreci az tak jak trzeba... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-matesz- Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 W takim razie trzeba sprawdzić iskrę kręcąc rozrusznikiem a nie kopką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 tak Mateusz ale trzeba dodac ze nie nalezy przy tej probie wykrecac swiecy tylko zastosowac inna. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-matesz- Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Właśnie nie byłem pewny czy wolno wykręcić świecę, teraz już wiem.Czemamy na odpowiedź autora co i jak z tą iskrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 pewnie, ze mozna tylko chodzi o to by sprezanie tam bylo takie jakie tam normanie wystepuje, bo bez swiecy, caly eksperyment idzie w row... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Sprawdź autodeko czy działa poprawnie, bo w tamtych rocznikach występował z nim problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-matesz- Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 pewnie, ze mozna tylko chodzi o to by sprezanie tam bylo takie jakie tam normanie wystepuje, bo bez swiecy, caly eksperyment idzie w row... Domyśliłem się bo bez świecy jest mniejszy opór i rozrusznik kręci szybciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 To jest jedyne rozsadne wytlumaczenie - rozrusznik kreci, ale na iskre juz nie starcza.Moze warto sprawdzic jak wyglada naladowanie aku na sucho i pod obciazeniem ( swiatlo zapalone, ale silnik wylaczony ).Jak jest w granicach albo ponizej 12V to moze byc za slabo na odpal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 problem z aku chyba odpada Adam, bo probowal podlaczyc dodatkowy i tez lipa... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawa350ts Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 problem z aku chyba odpada Adam, bo probowal podlaczyc dodatkowy i tez lipa... Już jestem.Wykręciłem świecę założyłem na fajkę a w głowicę wkręciłem inną.Iskra na kopniaka i rozrusznik taka sama .Mam już dosyć.A może impulsator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 gaźnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawa350ts Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 gaźnik... Dlaczego gażnik?Czy gażnik wie czym odpalam motor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Też tak myślałem a jednak w kilku egzemplarzach po regulacji usterka przeszła. Jaki kolor ma świeca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawa350ts Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ceglany.Może masz racje ale gażnika nie będę tykał.Poszukam jakiegoś mechaniora.Może kogoś polecicie w ok.Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi