kamilyzf Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 (edytowane) Wpisz tekst ...Witam.Dzisiaj po pracy postanowiłem obudzić moto (Yamaha Thundercat '97) po śnie zimowym. Założyłem nowy akumulator, motocykl zapalił z pierwszego, i tu zonk. Strasznie głośno i nierówno pracuje silnik, ciężko wkręca się na obroty, przerywa i nieraz łapie na trzy gary. Przy próbie wkręcenia go na obroty i odpuszczeniu strzela ogniem z komina (już od 5000obr/min). Podczas jazdy na biegach od 1 do 3 w sumie nawet nie jest źle, ale na wyższych biegach niema wcale siły, tylko bardzo głośno pracuje silnik.Z motocyklem przed zimą było wszystko ok. Moto zatankowałem pod korek, umyłem, nasmarowałem łańcuch, wyjąłem stare aku. i przykryłem kocykiem w suchym ale nie ogrzewanym garażu, tak spędził zimę.Więc gdzie szukać przyczyny? Dodam że filtr powietrza jest nowy, a paliwa wymieniałem w listopadzie jak robione były gaźniki (czyszczone i synchro).Pzdr. Edytowane 2 Marca 2013 przez kamilyzf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Zacznij od wymiany świec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 2 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 zobacz czy Ci oleju nie przybyło. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Wiosna idzie, będzie coraz więcej takich tematów. Zrobiłeś co najmniej jeden błąd przed zimowaniem. Wkrótce się dowiesz jaki. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilyzf Opublikowano 3 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 Co do oleju to stan jest ok. Świece wymienię na tygodniu. A odnośnie zimowania to co za błąd popełniłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 3 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2013 umyłeś moto przed zimą, czy kable WN i cewki ogólnie cała wiązka jest sucha? Takich tematów było mnóstwo i będzie ich mnóstwo, masz zabite świece lub zawilgocone przewody. Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uti89 Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 kamilyzf tez mam thundercata i powiedz mi jak wyciagnales aku? siedzenie podniosles do gory? dzieki za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost_lbn Opublikowano 4 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2013 kamilyzf tez mam thundercata i powiedz mi jak wyciagnales aku? siedzenie podniosles do gory? dzieki za odpowiedzJeśli pytasz o takie rzeczy, to może lepiej zostaw JAKIEKOLWIEK naprawy i przeglądy mechanikom, co? Motocykl jest tak łopatologicznie prosty że nie wiem jak można zadać takie pytanie, chyba że nawet nie zdejmowałeś siedzenia przy zakupie i w czasie posiadania moto- czego sobie i tak nie wyobrażam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi