Driverss Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam!!!! Jestem nowym użytkownikem tego forum i wiem, że temat wiele razy się przewijał, ale mój problem jest troszkę inny. Motocykl odpala za każdym razem, po wbiciu jakiegokolwiek biegu gaśnie ( tu chciałbym wspomnieć, że nie mam czujnika i nie mam żadnych przewodów przy stopie, bo od tego zacząłem i z tego co pamiętam to nawet kiedyś jechałem z otwartą stopą), myślę że może ktoś kiedyś wymontował ten czujnik a przewody zmostkował czy coś takiego, ale nie wiem gdzie mogą one się znajdować, może ktoś wie gdzie jest ten czujnik podłączony? Druga sprawa czy to moze być wina tarczek sprzęgła? nie mierzyłem jeszcze grubości. Dzięki za odpowiedz i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Kontrolka "neutral" świeci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driverss Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 tak świeci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Schemat w łapę i jedziesz po kablach, uszkodzenie na godzinkę roboty przy kawce cygarku i rozmowie z klientem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 gasnie przy wbijaniu biegu, czy podczas zwalniania dzwigni sprzegla? Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 To ta YZF 750 R, którą masz w opisie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driverss Opublikowano 26 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Tak yzf i gaśnie po wbijaniu biegu. Schemat? hmm no tak trzebaby poszukaćdzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Tak yzf i gaśnie po wbijaniu biegu. Schemat? hmm no tak trzebaby poszukaćdzięki No to tak jakbyś zapominał złożyć stopkę (ja np. tak mam że zapominam o tym drobiazgu). Albo ten pstryczek od niej zepsuł się.Schematu ci nie poszukam :icon_razz: aaaaa, twój sprzęt nie ma czujnika. No to skręcone kabelki musiały się zepsuć, bo taki czujnik być musi (konieczność w przepisach eksportowych Japonii ) Edytowane 26 Lutego 2013 przez Tamka Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 i dioda do sprawdzenia jeśli tam występuje, a pewnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 tak to moze byc dioda, ale tak czy inaczej nalezaloby najpierw te zaginione przewody odszukac i sprawdzic co sie z nimi dzieje to chyba byl czarny i zolto-niebieski Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driverss Opublikowano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2013 dzięki wszystkim za odpowiedż. POZDRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi