Szwedziu Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Cześć.Nie wiem czy piszę w odpowiednim miejscu. Jak nie to proszę o przeniesienie posta. Poszukuję jakiegoś motocykla 125 na dojazdy do pracy. Głównie trasa ale nie autostrada.Z racji mojego wzrostu 190 i wagi 110 myślałem nad Varadero lub hyosung gt.Moje wymagania ;) :- możliwość montażu przynajmniej 1 kufra (Varadero wygrywa bo może mieć 3)-nie chce wyglądać jak na jamniku- v przelotowa 90 - Vmax- min 100-ekonimiczny- bezawaryjny Mój budżet jest skromny bo chciałem się zamknąć w 5-6k więc raczej gt, ale może warto dołożyć 1k i kupić wiadro. Jeśli ktoś ma inną ciekawą propozycję na pewno ja rozważę. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszek_s Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Napisz od razu do użytkownika Jeszua, pomoże, doradzi, wskaże co i jak na przyszłość, przeniesie do właściwego działu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezsek Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 :biggrin: Cytuj Do czasu, kiedy skorzystałem z internetu, nie wiedziałem, że w kraju jest tylu idiotów. (by S. Lem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Już sam napisałeś dwa modele 125 na których nie będziesz wyglądał jak na psie... I będzie jeździło... I do GT też możesz dać 3 kufry... Tylko jak to będzie wyglądało? - to po pierwsze "primo"... I po drugie - na co Ci to w 125? Goldasa z tego nie zrobisz... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwedziu Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Już sam napisałeś dwa modele 125 na których nie będziesz wyglądał jak na psie... I będzie jeździło... I do GT też możesz dać 3 kufry... Tylko jak to będzie wyglądało? - to po pierwsze "primo"... I po drugie - na co Ci to w 125? Goldasa z tego nie zrobisz... 1. Niestety wg mnie GT już z jednym kufrem średnio wygląda a co dopiero z trzema 2. Bo naradzie będę jeździł na kat. B. Dopiero za jakiś rok może dwa będę robił A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rura_ Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 To po co w ogóle chcesz go w kufer ubierać? Torba przypinana na stelaż, czy na część dla pasażera jak musisz coś wieźć I styka... Ja tam I tak wolę jeździć z plecakiem/tankbagiem... Cytuj "O ładnie złożony... O nieźle zapierd..a... O ładna pozycja i dobrze patrzy... O Rura po bułki jedzie..." - Komentarze przy oglądaniu zdjęć z SD ;-) - made by Rufi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwedziu Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) To po co w ogóle chcesz go w kufer ubierać? Torba przypinana na stelaż, czy na część dla pasażera jak musisz coś wieźć I styka... Ja tam I tak wolę jeździć z plecakiem/tankbagiem... Chce mieć gdzie schować kask jak będę parkował w mieście, natomiast w drodze do pracy muszę schować gdzieś komputer i parę teczek które teraz wożę w plecaku ( mniej więcej 7klasisty ;) )Faktycznie rozważę również podpięcie torby.Czy torby o których wspominasz lub ich zawartość łatwo ukraść? Edytowane 22 Lutego 2019 przez Szwedziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruzo7 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Ja bym szukał innej pracy, gdzieś dalej. Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwedziu Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 (edytowane) Ja bym szukał innej pracy, gdzieś dalej. Pozdrawiam. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu TapatalkaDzięki za merytoryczną wypowiedź.Widzę, że zachowujesz się jak kobieta - wiesz wszystko. Gdzie ja wspomniałem jaką mam odległość do pracy?Jak będę szukał doradcy zawodowego to na pewno do ciebie się zgłoszę. No chyba że pisałeś do postów z 2013r. to ok ;) Edytowane 23 Lutego 2019 przez Szwedziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy76 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 No to jest was dwóch z burzą hormonów...Uśredniając ceny viadra(odrzucając najdroższe i najtańsze oferty) chyba musisz dorzucić gotowizny. Zakup 7-8 kpln +pakiet startowy= się nie spina...Chyba, że łudzisz się, że w gruzie za piątkę nie będziesz musiał nic naprawiać. Cytuj pis(s) off🦆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruzo7 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Dzięki za merytoryczną wypowiedź.Widzę, że zachowujesz się jak kobieta - wiesz wszystko. Gdzie ja wspomniałem jaką mam odległość do pracy?Jak będę szukał doradcy zawodowego to na pewno do ciebie się zgłoszę. No chyba że pisałeś do postów z 2013r. to ok ;)Strzelilem żartem do starego posta, teraz poczytałem dokładniej. Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motorek Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 fajny skuter 125, załatwi sprawe, bedziesz zadowolony ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czarny99 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Cześć. Ja woże się Falconem Bartona. Drogi skuterek ale świetnie wykonany z dobrym dynamicznym silnikiem. Mam go już przeszło rok i po za regulacją przedniego hamulca nie miałem żadnych przykrych przygód, olej wymieniam jak producent przykazał, przeglądy serwisowe robię i cieszę sie bezawaryjną jazdą. Silnik 4KM spod świateł naprawdę daję rade, mordka się cieszy. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagroski Opublikowano 2 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2019 Jak na dojazdy do pracy to kup skuter, praktyczny, po przejechaniu mokrej ulicy portki masz nadal suche i czyste, a pod kanapą możesz zostawić kask i kurtkę. Może fan z jazdy nie taki, jak motocyklem, ale skoro to ma być środek transportu, to skuter bije praktycznością każdy motocykl. W mieście skuter z silnikiem do 250ccm jest zupełnie wystarczający, a spalanie jak w dwusuwowej pięćdziesiątce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi