TheDamisDamis Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Witam,jestem nowym użytkownikiem forum, dlatego proszę o wyrozumiałość. Tak jak w temacie, posiadam chińskiego crossa KXD MOTO z silnikiem LONCin o pojemności 125cm z 2012roku. Pomimo rozciągającego się a co za tym idzie spadającego łańcucha wszystko było okej przez jakieś 2miechy. Pewnego razu wróciłem z przejażdżki, zgasiłem go i już nie zapalił. Sprawdziłem, że nie ma iskry. Zagłębiając się dalej postanowiłem zmierzyć czy dochodzi napięcie do cewki zapłonowej. Multimetr przy dobrym komnięciu pokazywał nawet 34V. Teraz nasunęło mi się pytanie czy takie napięcie jest normalne i mogę wymienić tylko cewkę czy uszkodzeniu uległ mój moduł?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 wypnij czarno biały kabel od modułu i sprawdź czy jest iskra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDamisDamis Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 Do modułu dochodzą 4 przewody. BIAŁY, ZIELONY, CZERWONY i ŻÓŁTY. Odpiąłem biały i nic. Iskry jak nie było, tak dalej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 To nie moduł tylko regulator napięcia;] znajdź moduł zapłonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDamisDamis Opublikowano 1 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 znalazłem coś innego i odpiąłem biało czarny kabel. dalej nie ma iskry. w tej kostce co odpiąłem przewód było ich 5 - zielony, biało niebieski, czarno czerwony i żółto czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 1 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2013 moduł do wymiany;] kosztuje całe 20zł ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDamisDamis Opublikowano 11 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2013 Jeżeli wymienię moduł to cewkę też muszę wymieniać czy jest dobra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 18 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2013 Witam najczęściej uszkodzeniu ulega 1 element więc cewkę zostaw Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDamisDamis Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Wymieniłem moduł i wróciła iskra. Odpala bez problemu. Dzięki wszystkim! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 I żyli długo i szczęśliwie :biggrin:kup jeden na zapas a ten w motocyklu zabezpiecz dokładnie przed wilgocią Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Trzeba zakleić sylikonem złącze modułu po włożeniu wtyczki, lub moduł zapakować w worek i szczelnie obwinąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi