benek1987 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 witam mam pytanie tak jak w temacie ??czy skrzynia od yzf (400,426 450) bedzie pasowała do wr 400 i jakby to chodzilo bo wiem ze sa inne przłozenia . Mial ktos doswiadczenie z takim eksperymentem i jak to by chodzilo ?? dzieki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jeżdżą takie motocykle, więc przełożyć się da. Tylko po co psuć enduro skrzynią z crossówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1987 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 bo cieżko dostać skrzynie do wr 400 z tych pierwszych rocznikow i myslalem o włozniu od yzf a wiesz moze jak to chodzi czy z wr sie nie zrobil ciagnik ? duzo mocy a mala predkosc ? jak to dziala na wr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lidkus Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 mam yz 426, leci mi 140km/h nie wiem ile wr :] ale to chyba wystarczajaca prędkosc by zapie**alac tyle na kostkach. Do enduro skrzynia od yzf wymaga wiekszej wprawy, ja swoja 426 sprzedaje bo to sie nadaje tylko do zapie**alania non toper nie da sie tym spokojnie jeździć heh.... wr ma napewno bardziej lajtowo zestopniowana skrzynie biegów. Tak czy siak mysle ze bedzie pasowac szukaj oczywiscie od modelu yz 400 i ten sam rocznik. A róźnic szukaj na fiszkach np tu www.bikebandit.com Cytuj Warsztat motocyklowy na warmii i mazurach zapraszamy http://www.facebook.com/fast2fix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1987 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 moja tez gdzies tyle leciala ale w YZF nie dosc ze jest inna skrzynia to tez jest inne tylnie kolo i zebatka z tego co mi wiadomo i wlasnie nie wiem jak to bedzie wszystko wspolgralo. czy nie bedzie w pion na kazdym biegu szla i beda bardzo krotkie biegi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Moc to parametr silnika i skrzynia nie zmieniasz mocy tylko moment obrotowy i prędkość obrotową. Jeśli zastosujesz skrzynie od crosówki wskazane będzie "wydłużenie" przełożenia Końcowego np. przez dodanie jednego zęba do małego koła łańcuchowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 27 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2013 witam mam pytanie tak jak w temacie ??czy skrzynia od yzf (400,426 450) bedzie pasowała do wr 400 i jakby to chodzilo bo wiem ze sa inne przłozenia . Mial ktos doswiadczenie z takim eksperymentem i jak to by chodzilo ?? dzieki pozdrawiamŚciągnij z netu serwisówkę swojego modelu i serwisówkę modelu z którego chcesz przełożyć skrzynie, masz tam opisane przełożenie główne i przełożenia na poszczególnych biegach więc wystarczy porównać i wszystko będziesz wiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1987 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ściągnij z netu serwisówkę swojego modelu i serwisówkę modelu z którego chcesz przełożyć skrzynie, masz tam opisane przełożenie główne i przełożenia na poszczególnych biegach więc wystarczy porównać i wszystko będziesz wiedział. dzwonilem do Yamahy i walsnie jest inne przełożenie w yz jest 1,93 a wr jest 2,42 bynajmniej w tych pierszych modelach co wychodzily. Wydaje mi sie ze to duza roznica. dlatego taki temat jakby to chodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 dzwonilem do Yamahy i walsnie jest inne przełożenie w yz jest 1,93 a wr jest 2,42 bynajmniej w tych pierszych modelach co wychodzily. Wydaje mi sie ze to duza roznica. dlatego taki temat jakby to chodziloBędzie spora różnica. Biegi będą ciasno zestopniowane, jedynka szybka i długa przez co w trudnym terenie trzeba będzie często posprzęglać a prędkość maxymalna na ostatnich biegach będzie mniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dlatego reasumując, tak jak już napisałem wcześniej szkoda psuć fajne enduro skrzynią z crossówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1987 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 no pewnie masz racje tylko jest mega problem zeby znalesc tak skrzynie odpowiednia do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 całą skrzynie masz do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Poczekaj cierpliwie i poszukaj na zagranicznych portalach też. Do wiosny jeszcze sporo czasu, a i tak wolałbym poczekać kilka miesięcy niż męczyć się później z jakimś dziwnym zestopniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek1987 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 cala wlasnie duzo trybow uszkodzonych . bo jakby byly 3 tryby to bym z serwisu zamowil i tyle a tak to cala skrzynie to mega koszt. bede szukal nie ma wyjscia albo na czesc sprzedam ewentualnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 3 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 cala wlasnie duzo trybow uszkodzonych . bo jakby byly 3 tryby to bym z serwisu zamowil i tyle a tak to cala skrzynie to mega koszt. bede szukal nie ma wyjscia albo na czesc sprzedam ewentualnie .Jak byś zamówił 3 tryby ze serwisu to i tak byś wydał ponad 1000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi