Skocz do zawartości

honda nsr 50

venom117
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich :)

mam straszny problem ze swoją nsr'ką otóż honda normalnie pali i na ssaniu po odpaleniu chodzi super wystarczy że pojade na niej około 4-5 km gaśnie i i zgon pali wtedy tylko na ssaniu a jak proboje zbić ssanie gaśnie i nie da sie jej odpalic ale wystarczy że postoi tak z poł godziny i odpowiednio "ostygnie" i odpala normalnie.

Dodam że zminiłem filtr paliwa, gaźnik był czyszczony i odpowiednio regulowany.

Jestem jak narazie bardzo amatorskim mechanikiem troszkę wiem (podstawy) ale to za mało i chcę się poradzić ludzi, którzy jednak tego doświadczenia mają o wiele więcej ode mnie :biggrin: Myślę, że znajdę tu odp. na moje pytanie i nie zostanę "zhejtowany" za niewiedzę.

Pozdrawiam

Witam Wszystkich :)

mam straszny problem ze swoją nsr'ką otóż honda normalnie pali i na ssaniu po odpaleniu chodzi super wystarczy że pojade na niej około 4-5 km gaśnie i i zgon pali wtedy tylko na ssaniu a jak proboje zbić ssanie gaśnie i nie da sie jej odpalic ale wystarczy że postoi tak z poł godziny i odpowiednio "ostygnie" i odpala normalnie.

Dodam że zminiłem filtr paliwa, gaźnik był czyszczony i odpowiednio regulowany.

Jestem jak narazie bardzo amatorskim mechanikiem troszkę wiem (podstawy) ale to za mało i chcę się poradzić ludzi, którzy jednak tego doświadczenia mają o wiele więcej ode mnie :biggrin: Myślę, że znajdę tu odp. na moje pytanie i nie zostanę "zhejtowany" za niewiedzę.

Pozdrawiam

Czy blokuje sie koło jak gaśnie?

Masz mimo wszystko problem z dostarczeniem odpowiedniej dawki paliwa. Skoro na postoju bedzie chodził a przy jeździe nie, tzn że jak potrzeba wiekszej ilości i paliwa ( badź powietrza) to silnik ma problem w jego otrzymaniu. Na pierwszą mysl przychodzi gaźnik i jego za małe dysze ale....Ty regulowałeś gaźnik, czyściłeś go a pozatym przyznajesz że na początku motor jeździ "super".

Reczy do sprawdzenia:

1. odpowiednie ustawienie pływaka ( jeżeli pływak utrzymuje za mały poziom paliwa to przy jego wiekszej potrzebie po prostu sie nie wyrobi)

2. filtry na drodze paliwa z baku do gaźnika (nie wiem jak jest u Ciebie i jak czyściłeś kranik [powinieneś go wyjąć i przeczyścić filterek] i czy masz jeszcze jakieś dodatkowe filtry paliwa)

3. odpowiednia dawka powietrza (tu na mysli mam czy układ dolotowy jest sprawny i czysty)

Poziom pływaka na pewno ale z tymi filtrami to raczej nie ma co się patyczkować tylko wyrzucić i wstawić samą rurkę. Niektóre filtry mają duże opory i spowalniają napływanie benzyny dlatego między innymi napisałem o sprawdzeniu jak leci paliwo.

a tak dokładnie to gdzie jest ten pływak ?

sorry za takie denne pytanie ale jak już zaznaczyłem na wstępie jestem zielony w tych tematach związanych z mechaniką i dopiero się uczę

Edytowane przez venom117

a tak dokładnie to gdzie jest ten pływak ?

sorry za takie denne pytanie ale jak już zaznaczyłem na wstępie jestem zielony w tych tematach związanych z mechaniką i dopiero się uczę

kup motór na wtrysku, gaźniki to męczarnia