venom117 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam Wszystkich :)mam straszny problem ze swoją nsr'ką otóż honda normalnie pali i na ssaniu po odpaleniu chodzi super wystarczy że pojade na niej około 4-5 km gaśnie i i zgon pali wtedy tylko na ssaniu a jak proboje zbić ssanie gaśnie i nie da sie jej odpalic ale wystarczy że postoi tak z poł godziny i odpowiednio "ostygnie" i odpala normalnie.Dodam że zminiłem filtr paliwa, gaźnik był czyszczony i odpowiednio regulowany. Jestem jak narazie bardzo amatorskim mechanikiem troszkę wiem (podstawy) ale to za mało i chcę się poradzić ludzi, którzy jednak tego doświadczenia mają o wiele więcej ode mnie :biggrin: Myślę, że znajdę tu odp. na moje pytanie i nie zostanę "zhejtowany" za niewiedzę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Witam Wszystkich :)mam straszny problem ze swoją nsr'ką otóż honda normalnie pali i na ssaniu po odpaleniu chodzi super wystarczy że pojade na niej około 4-5 km gaśnie i i zgon pali wtedy tylko na ssaniu a jak proboje zbić ssanie gaśnie i nie da sie jej odpalic ale wystarczy że postoi tak z poł godziny i odpowiednio "ostygnie" i odpala normalnie.Dodam że zminiłem filtr paliwa, gaźnik był czyszczony i odpowiednio regulowany. Jestem jak narazie bardzo amatorskim mechanikiem troszkę wiem (podstawy) ale to za mało i chcę się poradzić ludzi, którzy jednak tego doświadczenia mają o wiele więcej ode mnie :biggrin: Myślę, że znajdę tu odp. na moje pytanie i nie zostanę "zhejtowany" za niewiedzę.PozdrawiamCzy blokuje sie koło jak gaśnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Raczej kranik zapchany. Zdjąć wężyk, sprawdzić jak leci benzyna. Ma zasuwać strumieniem, jeśli jest inaczej to trzeba wykręcić kranik z baku i oczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom117 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 koło się nie blokuje a co do do kranika sprawdzę to w sobotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 a na postoju bez ssania bedzie chodzić normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom117 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Chodzi dłużej ale też gaśnie . Przeczyściłem kranik i dalej nic - gaśnie Edytowane 13 Stycznia 2013 przez venom117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Masz mimo wszystko problem z dostarczeniem odpowiedniej dawki paliwa. Skoro na postoju bedzie chodził a przy jeździe nie, tzn że jak potrzeba wiekszej ilości i paliwa ( badź powietrza) to silnik ma problem w jego otrzymaniu. Na pierwszą mysl przychodzi gaźnik i jego za małe dysze ale....Ty regulowałeś gaźnik, czyściłeś go a pozatym przyznajesz że na początku motor jeździ "super". Reczy do sprawdzenia:1. odpowiednie ustawienie pływaka ( jeżeli pływak utrzymuje za mały poziom paliwa to przy jego wiekszej potrzebie po prostu sie nie wyrobi)2. filtry na drodze paliwa z baku do gaźnika (nie wiem jak jest u Ciebie i jak czyściłeś kranik [powinieneś go wyjąć i przeczyścić filterek] i czy masz jeszcze jakieś dodatkowe filtry paliwa)3. odpowiednia dawka powietrza (tu na mysli mam czy układ dolotowy jest sprawny i czysty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Poziom pływaka na pewno ale z tymi filtrami to raczej nie ma co się patyczkować tylko wyrzucić i wstawić samą rurkę. Niektóre filtry mają duże opory i spowalniają napływanie benzyny dlatego między innymi napisałem o sprawdzeniu jak leci paliwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom117 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A jak mam sprawdzić to ustawienie pływaka ?Wywaliłem filtr paliwa bo gadałem z kumplem i mówił żebym zrobił i w ten sposób będą zmniejszone opory przepływu tak jak pisał przedmówca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Serwisówka albo poszukać w sieci, bo nie ma jednego konkretnego ustawienia. Zazwyczaj jest na równi z krawędzią pokrywy pływaka ale tak jak mówię, nie ma reguły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom117 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) a tak dokładnie to gdzie jest ten pływak ?sorry za takie denne pytanie ale jak już zaznaczyłem na wstępie jestem zielony w tych tematach związanych z mechaniką i dopiero się uczę Edytowane 13 Stycznia 2013 przez venom117 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 https://www.google.pl/search?q=ga%C5%BAnik+p%C5%82ywak&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=DhXzUK6fEsaQswawyIDwBw&biw=1440&bih=785&sei=FBXzUNO_A82Uswaf-YG4Aw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek dzbanek Opublikowano 13 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 a tak dokładnie to gdzie jest ten pływak ?sorry za takie denne pytanie ale jak już zaznaczyłem na wstępie jestem zielony w tych tematach związanych z mechaniką i dopiero się uczę kup motór na wtrysku, gaźniki to męczarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom117 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 A jeśli nie pływak to co bo sprawdziłem to z kumplem i wygląda na to że si ę pływak nie zawiesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ty poziom paliwa miałeś ustalić oprócz tego czy się wiesza czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi