Gość komandosek Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 No właśnie godzina to trochę krótko, z reguły chodzę na 2 pod rząd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajriszkofi Opublikowano 23 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A na jakie chodzisz Spinning, Schwinn czy Tomahawk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 Ze zdjęć w internecie wywnioskowałem że 1) tomahawk o schwinn to producenci rowerów do spinningu i jakiejś tam idei treningu2) na silowni na ktorą chodze są rowerki tomahawk3) nie mam pojęcia jakiego typu są zajęcia na jakie chodzę, tam po prostu są trenigi siłowe, interwałowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 24 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2013 No o te idee chodzi, ale tak teoretycznie tylko. W trzy lata byłem ze 400 razy na spinningu. Obecnie juz mnie nudzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) Za duzo tłustych bab przychodzi i to osłabia poziom. W zasadzie chodzę juz tylko na Triathlon Class, ciągiem 90 minut na ostro. W zasadzie nie schodzi sie ponizej 70% HR. Z moich obserwacji wynika, że poziom osłabiasz sobie sam, a nie ci co "pedałują" obok. Mnie zawsze śmieszyły nie jak to się wyraziłeś "tłuste baby", bo tu wiadomo że cudów nie będzie, ale raczej goście którzy przychodzili ubrani w fatałaszki kolarskie z najwyższej półki, najbardziej wypasione buty z SPD, pod pachą co najmniej 3 butle izotoników, uzbrojeni w zegarki sprzężone ze smartfonem, masą wypasionych pulsomierzy, siłomierzy, egomierzy, GPS i stacją kosmiczną MIR, po treningu się przechwalali ile to oni nie wykręcili "procentów" przeróżnych wskaźników i innych g*wien, ale jak dotknąłeś ich koła to miało temperaturę nieznacznie wyższą niż otoczenie - żal.Trening na spiningu robisz sobie sam, a trener jest tylko po to żeby Cię troszkę poprowadzić, coś zaproponować, nadać tempo. "Tłuste baby" nie regulują Twojego obciążenia, wygadżetowane pizdusie też nie, jeżeli schodzisz z roweru i stwierdzasz, że trening był za słaby to znaczy że Ty odpuściłeś, nikt inny.Mnie wk*rwia tylko sytuacja gdy trener udaje, ale nie przeszkadza mi to dopasować treningu (każdego) do własnych potrzeb i możliwości. Pozdrawiam Edytowane 25 Listopada 2013 przez zalmen3 Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 Hehe, to jak jeżdżenie pod kolumnę w pełnym rynsztunku, niezła beka :D Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 25 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2013 (edytowane) U nas takich nie ma. Przynajmniej tu gdzie ja chodzę. Pulsomierz traktuje jako niezbędne minimum, podobnie jak SPD. Nie pijesz podczas 90 minut treningu? Edytowane 25 Listopada 2013 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalmen3 Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 kivi nie bierz mojej poprzedniej wypowiedzi do siebie - bron boże pisząc o "pisdusiach" nie miałem na myśli Ciebie. Wyraziłem tylko swoja opinię na temat spinningowania i tego co widzę w sali ćwiczeń. Wiadomo, że trzeba się nawadniać podczas treningu, a też wiadomo, że pulsometry i SPD (tego drugiego też używam) to przydatna sprawa, jednak obkupowanie się w sprzęt tylko dla lansu zawsze będzie dla mnie śmieszne.Natomiast gdyby porównać "tłuste baby" i "gości od gadżetów" to jednak baby i ich podejście do treningu są dla mnie sensowniejsze, bo one przynajmniej mają jakiś cel nadrzędny - przestać byś "tłustą" :) Pozdrawiam Cytuj Internetowy sklep komputerowy http://mirwit.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 27 Listopada 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2013 kivi nie bierz mojej poprzedniej wypowiedzi do siebie - bron boże pisząc o "pisdusiach" nie miałem na myśli Ciebie. Wyraziłem tylko swoja opinię na temat spinningowania i tego co widzę w sali ćwiczeń. Wiadomo, że trzeba się nawadniać podczas treningu, a też wiadomo, że pulsometry i SPD (tego drugiego też używam) to przydatna sprawa, jednak obkupowanie się w sprzęt tylko dla lansu zawsze będzie dla mnie śmieszne.Natomiast gdyby porównać "tłuste baby" i "gości od gadżetów" to jednak baby i ich podejście do treningu są dla mnie sensowniejsze, bo one przynajmniej mają jakiś cel nadrzędny - przestać byś "tłustą" :) PozdrawiamKiedys byłem zafascynowany spinningiem, byłem na zajecieach przeszło 400 razy i chyba mi sie znudziło. Teraz uskuteczniam trenażer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Hej hoooo !!! Pomóżcie :) jaki niedrogi kask (patrze też na używki na alledrogo) a także jakie buty spd takie powiedzmy do 250PLN , a jak już jesteśmy przy butach to jakie pedały ? Czy zwykłe spd czy może te 2 in 1 bo jak pojade po bułki to po co zakładać obuwie rowerowe, po bułki wole w klapkach pocisnąć ;)Nooo dobra, plecaczek rowerowy tyż chce kupić, ale tu będę szukał pewnie 4F, mam spodenki z pampersem i koszulke z 4f i jest bardzo OK. Pzdr. Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadekP Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Cześć. Mam do sprzedania rowerek. Jak by ktoś był zainteresowany to podaję link do allegro: http://allegro.pl/merida-one-forty-900d-jak-nowa-super-i3940819731.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość komandosek Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Hej hoooo !!! Pomóżcie :) jaki niedrogi kask (patrze też na używki na alledrogo) a także jakie buty spd takie powiedzmy do 250PLN , a jak już jesteśmy przy butach to jakie pedały ? Czy zwykłe spd czy może te 2 in 1 bo jak pojade po bułki to po co zakładać obuwie rowerowe, po bułki wole w klapkach pocisnąć ;)Nooo dobra, plecaczek rowerowy tyż chce kupić, ale tu będę szukał pewnie 4F, mam spodenki z pampersem i koszulke z 4f i jest bardzo OK. Pzdr. Niedrogi dobry kask to z Lidla.Buty, z butami jest problem. Kup cos z shimano. Pedały shimano 520 byly by ok. Jak chcesz koniecznie 2 in 1, to moze z nakładkami http://allegro.pl/pedaly-spd-shimano-pd-m520-czarne-bloki-nakladki-i3916486838.html Albo taki cały zestaw. Do tego nakładki za 30zl http://allegro.pl/shimano-buty-spd-mtb-pedaly-sh-m088-pd-m520-r-44-i3951151492.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 125kg .... 195 cm wzrostu .... kiedyś troszkę się latało ...... szukam czegoś w lekki teren i szosę, kompletnie wypadłem z obiegu ......... pomożecie? Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 7 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Komandosek, wielkie dzięki, będę się rozglądał, może uda mi się gdzieś pomierzyć , co do butów to właśnie o shimano myśle, z tego co już wiem to warto patrzeć na takie z klamrą, but wtedy sztywno siedzi na stopie.Klaudiusz jak kompletnie wypadłeś z obiegu to na początek polecam to http://www.mtbnews.pl/content/view/3928/49/ A później może jakiś MTB a, że masz gabaryty jakie masz to może na kołach 29 ?? :) Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Czyli można .... do 167 kg to dużo brakuje ale nadszedł czas że trzeba pośmigać a mam gdzie ..... Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi