kivi Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Na torze? Jesteś pierwsza na liście:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 2 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Hehe, nie - na ulicy. Na torze - oddaję pierwszeństwo Tobie :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 to tez robia, jako tamowanie ruchu... ;) Poważnie? Cudownie! Czekam, jak zaczną karać mandatami za zbyt wolną jazdę, ale mogę nie dożyć :banghead: . Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Dobra, odgrzewam na chwilę temat, choć tym razem sprawa dotyczy ubezpieczenia zdrowotnego i wyjazdów za granicę. Jak pokazało zeszłoroczne doświadczenie, wypadek na torze bez posiadania odpowiednich dokumentów bywa kosztowny mimo tego, że ma się opłacone składki ZUS. Podstawą do bezpłatnej opieki zdrowotnej w krajach UE jest Europejska Karta Ubezpieczenia Zdrowotnego. Zależnie od tego, czy prowadzi się własną działalność, czy jest się zatrudnionym, trzeba wykonać nieco inną procedurę. Jeżeli jest się zatrudnionym, to od pracodawcy trzeba wziąć aktualne zaświadczenia o zapłaconych składach zdrowotnych (druk RMUA) i zaświadczenie wypełnione przez pracodawcę (LINK), zanieść to do oddziału NFZ i na miejscu wypełnić wniosek (LINK). Czeka się max 2 tygodnie, ale myśmy dostali od ręki. Jeżeli prowadzi się własną działalność, to trzeba dostarczyć dowód wpłaty aktualnej składki za ZUS i wypełnić ten sam wniosek, co wyżej. Też dostałem od ręki. Karta EKUZ jest ważna przez 6 miesięcy od daty wystawienia. Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 dzięki jacek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Spox :flesje: , obyśmy nie musieli sprawdzać, jak to działa w praktyce :icon_mrgreen: Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Otóż to!Ale trzeba to wykupić. Koniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
songoku Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 a jakies dodatkowe kupujesz sportowe czy cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Możliwe jest że w tym sezonie będzie można się obejść bez REMUA, bo zostały wprowadzone zmiany, wystarczy PESEL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 22 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 Jakieś sportowe jest w Allianz, ale szczegółów nie znam - bliżej wyjazdu można się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sherman Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Dokładnie - jakby ktoś z Was coś rozkminił, to wrzućcie pliz info tutaj. Widziałem, że niektórzy organizatorzy track days oferują dodatkowe ubezpieczenie zawodników (prawdopodobnie odpowiednik NNW), wykupywane jednokrotnie na okres imprezy. Z tym że wydaje mi się, że chyba lepiej już wykupić jakąś polisę assistance medycznego (pamiętam, że Warta, Hestia i Generali miało dobre programy, które naprawdę działały - wiem, bo sam obsługiwałem ich klientów i było polecenie, żeby najpierw refundować, potem dopiero dociekać, czy na pewno ubezpieczenie przysługuje). Tylko tu warto się zorientować tak jak piszesz, bliżej imprez, bo jeżeli wykupisz np. coś, co jest ważne 2 tygodnie, to fajnie gdyby obejmowało np. 2 imprezy. Edytowane 22 Lutego 2013 przez Sherman Cytuj https://www.facebook.com/sixsixisixracing/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi