kili2007 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 witam prosze o porade.jak wbijam jedynke to zgrzyta skrzynia i niemoge wyregulowac na lince. jak trzymam sprzegło i moto jest na biegu to gasnie tak jak by ciagło. o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 sprzegło do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 kolega z Chojny? Patryk?;D to nie ty kupiłeś ode mnie buty;>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 witam tak to ja :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 po zdemontowaniu pokrywy okazało sie ze kosz sprzegłowy ma luz jak go wykręciłem to łożysko które jest na wałku było bez paru kulek i chyba to jest przyczyna. PYTANIE.. jak je wyciągnąć?? czy trzeba rozpoławiać kartery ???czy jest inny na to sposób?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Trzeba rozpoławiać silnik poza tym przydałoby się znaleźć resztę tego łożyska, zapewne w skrzyni leżą kawałki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Trochę juz blaszek zgniecionych znalazłem tylko własnie nie było kulek. a jak poznac czy tarczki sa zużyte ,?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 W serwisuwce masz podane limity grubości dla tarcz. Należało by zrobić to porządnie czyli wymiana uszkodzonego łożyska + kompletne sprzęgło czyli tarcze, przekładki i sprężyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 ok dzieki bardzo za podpowiedzi bede szukał tych danych bo tarcze wygladaja na dobre. a moto mam od pazdziernika wiec niewiem kiedy to ostatnio bylo ruszane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółf Opublikowano 13 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 ok dzieki bardzo za podpowiedzi bede szukał tych danych bo tarcze wygladaja na dobre. a moto mam od pazdziernika wiec niewiem kiedy to ostatnio bylo ruszane :) Łożysko dałoby radę wyjąć bez połowienia, ale najpierw trzeba byłoby znaleźć wszystkie elementy łożyska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 No i w końcu złożyłem silnik wymieniłem tarcze sprzęgła na nowe i niestety ale nic to nie dało brak sprzęgła biegi "zgrzytają", a jak juz wbije bieg to moto samo praktycznie jedzie. co jest nie tak możne ktoś wie ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Nie wysprzęgla. Olej niewłaściwy, linka luźna albo sam wyprzęgnik jest źle założony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saltus Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 może ktoś dał niewłaściwe łozysko wyciskowe sprzęgła i sprzęgło wcale się nie zaciska. Musisz sciśnąć cały kosz z tarczami w ręku i zobaczyć czy da radę nim obrócić czy jest mocne tarcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 Tarcie raczej ma, bo na biegu ciągnie czyli jeśli dobrze rozumiem autor przez "brak sprzęgła" ma na myśli to, że nie można rozłączyć napędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili2007 Opublikowano 25 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2013 tak dokładnie nie można rozłączyć napędu. w ogóle nie moge wbić biegu chyba ze na siłe i z gazem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi