Fotoman Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Robert super ciesze sie że napisałeś... odesłalem ci maila pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madziacr Opublikowano 8 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2013 (edytowane) Witam !!!Jesli sadzicie ze po Ukrainie da sie jechac szybko ..to owszem ale tylko głownymi drogami czyli az 2 (ze Lwowa do Kijowa i z Kijowa do Odessy )potem lepsze drogi sa na krymi i tylko tamDroga z Odessy na Rumunie ,hm....jak uzyskacie tempo 100 km/h i nie polamiecie amorkow to bedzie super(mnie sie nie udało )W drodze z Odessy na Rumunie polecam trase na Kiszyniow i przejazd droga tranzytowa przez Mołdawie.Droga znosna,bez rewelacji,ale dacie rade ;) ;) Jesli macie jakies pytania to piszcie ..polecam zwiedzic Biłgorod Dniestrzanski -piekna twierdza i fajna trasa przez najwieksze w tej okolicy miasteczko wypoczynkowe Zatoke(nie polecam tam obiadowac -ceny jak w Odessie lub nawet drozej)jak zywic sie to gdzies na wioskach po trasie. A Mołdawie warto zobaczyc i przejechac sie betonowka ,ale nie z ta predkoscia co podajecie za Kiszyniowem sa niewidoczni lezacy policjanci ,na ktorych bagaze i kierowcy dosłownie wylatuja w powietrze ,ale widoki za to zapieraja dech w piersi :biggrin: Edytowane 8 Stycznia 2013 przez Madziacr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lider1979 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Ja po takich drogach swoim Sprintem wymęczył bym się cholernie(nie wiem kto bardziej ja czy on :) ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 Panowie jak sie che szwędać po wschodzie to twardym byc trzeba :banghead: a nie guma od majciochów ... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako4 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Panowie jak sie che szwędać po wschodzie to twardym byc trzeba :banghead: a nie guma od majciochów ... :biggrin: witam, bylem na krymie kilka razy i chetnie sie wybiore znowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) W temacie przydatne informacje drogowe o warunkach drogowych w Rumuni ( wszystkie trasy ) w tym i Transalpina i Transforgorska .. tu dają komunikaty o otwarciu i zamknięciu poszczególnych tras w tym i tych dwóch najważniejszych http://www.cnadnr.ro/ , polecam również http://www.welcometo...nia_index_e.htm , tu wszelkie informacje ...ta druga strona ma szczegółowe dane do GPS miejsc wartych do zobaczenia Edytowane 11 Stycznia 2013 przez BMWolf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czy wie ktoś jak to jest z winietkami na RO? Czy moto zwolnione czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dudinozor Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Czy wie ktoś jak to jest z winietkami na RO? Czy moto zwolnione czy nie? na moto nie ma żadnych winiet- jedynie lecąc autostradą w w strone constanty przejezdza sie przez bramki gdzie trzeba ujscic jakas mała opłate Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irus Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Dzięki Dudinozor :biggrin:Wiedziałem, że Słowacja=free ... i Węgry da się przejechać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k_u_b_a Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 cześć, W temacie wypowiada się wiele osób które na Ukrainie byli nie raz. Moze mi cos podpowiecie.W Kamieńcu Podolskim chcę zobaczyć zamek.Jak długo sie go zwiedza? Czy okolica daje wybór miejsc noclegowych i czy warto tam nocować?Sorki za podpiecie sie do tematu ale chyba nie warto startować z nowym dla 2/3 pytań:)Dziekikuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 16 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Z noclegami w Kamieńcu Podolskim generalnie nie jest problem , można skorzystać z Hostelu , zwykłych Hoteli których jest tam kilka lub spędzić noc w polskich zakonników , istnieje taka możliwość dysponują miejscami , wszystko to kwestia wyłącznie ceny i oczekiwań , ja korzystam czasami z danych zawartych na tej stronie http://www.globtroter.pl/forum/watek,17547,drogie,noclegi,,,,kamieniec,podolsk,ukraina.html i wiem że dane te są aktualne , co do zamku no coż nie wiem ile minimum ale jak chcesz na spokojnie i bez ciśnienia zarezerwuj sobie około 2 godz na wszystko , choć tutaj także to kwestia indywidualnych oczekiwań , a w zasadzie konfrontacji oczekiwań z stanem faktycznym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madziacr Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Witam!!!Moge Wam polecic kilka ciekawych miejsc zarówno do zwiedzania jak i przejechaniaZaczne od Kerczu ..dawne ruiny do zwiedzenia i proponuje jechac do Kurortnoje droga w sam raz dla terenówek najpierw szuter a potem ...wertepy-zwłacza w wiosce.Za wioska jest jeziorko -słondkowodne ale w duzej czesci suche (ludzie jada tam by wymoczyc sie w błocie a potem obmyc w morzu przechodzac plaże:)I nie cofajcie sie czasem ta sama droga tylko bocznymi drogami przy wybrzeżu jechac dalej ...to traficie na dawno opuszczone lotnisko wojskowe ...niesamowita przestrzen.Przez wioske do plazy i mozna ozbic namioty wsród drzew,byle nie na samym piasku czesto w nocy sa silne wiatry . W Jałcie polecam jechac w strone Bakczasaraju -ponoc jak motocyklista przejedzie te droge to jest naprawde motocyklista)bardzo kreta i waska droga z zakazem wjazdu autobusow::)) Jeszcze jedno miejsce Z Ewpatori przejechac sie wybrzeżem do Czernomorskoje ...mam nadzieje ze nie bedzie tak goraco jak wtedy gdy ja tam byłam i gdy w koncu wjechalismy na asfalt to dosłownie go całowalismy ,ale my jechalismy skuterami .Warto wykapac sie tam wsrod skał. Oprocz tego co napisałam jest po drodze sporo miejsc do zwiedzania i na Ukrainie mozna namiot rozbic prawie wszedzie oprocz terenu prywatnego i rezerwatu.A toalety ...faceci maja lepiej tak to ujme :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C z e j e n Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 To może pytanie czy 10dni weekendu majowego wystarczy,żeby zobaczyć Krym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BMWolf Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 .... 10 dni w sam raz wystarczy , żeby powąchać , poczuć , pogadać z ludźmi i coś nie coś zobaczyć ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madziacr Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Zobaczyc zobaczysz ...ja byłam tam 4 razy i nie zobaczyłam wszystkiego :cool: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi