Vatzeque Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Znalazłem dodatkowo to, a nie wiem czy było:Art. 27 o kierujących: 4. Ośrodek szkolenia kierowców lub inny podmiotprowadzący szkolenie wydaje osobie ubiegającej sięo uzyskanie uprawnienia do kierowania motorowerem,pojazdem silnikowym lub uprawnienia do kierowaniatramwajem zaświadczenie o ukończeniu szkolenia,jeżeli osoba ta:1) uczestniczyła:a) w minimum 80% przewidzianych w programiezajęć, o których mowa w art. 23 ust. 2 pkt 1 orazw art. 23 ust. 5 pkt 1,b) we wszystkich przewidzianych w programie zajęciach,o których mowa w art. 23 ust. 2 pkt 2 i 3oraz w art. 23 ust. 5 pkt 2—4;2) uzyskała pozytywny wynik egzaminu wewnętrznego. Czyli można sobie odpuścić 20% z 26 godzin (5,2 godziny lekcyjnej) teorii będąc kursantem? Edytowane 2 Lutego 2013 przez Vatzeque Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Czyli można sobie odpuścić 20% z 26 godzin (5,2 godziny lekcyjnej) teorii będąc kursantem? Kursant jeszcze bardziej może sobie odpuścić, zapisując się do 'super osk' i skorzystać z e-learning'u. Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys_moto Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 super osk ma prawo szkolić na kartę rowerową o am nic nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 To dobra wiadomość. Przynajmniej na kiblach możemy uczyć jeździć ;) Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fincher Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Im więcej czasu od wejścia ustawy tym "ciekawsze" kwiatki wychodzą na świat.... Cytuj Łoś50>Dragstar125>CBR125>FZS600>FZ6>CBR600>SV650>FZS1000>Versys650>G310r/gs>F850GS>K1600Gt>RnineT Scrambler>R1250GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Proszę:Ustawa o kierujących pojazdami art. 52, ust. 3:3. Jeżeli wyniki lub przebieg egzaminu osoby posiadającejprawo jazdy wskazują na uzasadnione zastrzeżeniaco do kwalifikacji osoby egzaminowanej,dyrektor wojewódzkiego ośrodka ruchu drogowegowystępuje do starosty z wnioskiem o skierowanie tejosoby na egzamin sprawdzający kwalifikacje w zakresiedotychczas posiadanych uprawnień. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ustawa o kierujących pojazdami "mówi":"Art. 53.1. Praktyczna część egzaminu państwowego w zakresie uzyskiwania uprawnienia do kierowania motorowerem lub pojazdami silnikowymi jest prowadzona pojazdem pozostającym w dyspozycji wojewódzkiego ośrodka ruchu drogowego." Co planujecie koledzy instruktorzy w sprawie szkolenia motocyklistów:a) Kupić motocykle takie jak ośrodek ruchu drogowego?b) Kupić motocykle o odpowiednich parametrach, "przyjazne" kursantom, inne niż w ośrodkach egzaminacyjnych, które będą wykorzystane do egzaminowania waszych kursantów (o ile ośrodki ruchu drogowego, nie będą robiły przeszkód)? Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Co planujecie koledzy instruktorzy w sprawie szkolenia motocyklistów:a) Kupić motocykle takie jak ośrodek ruchu drogowego?b) Kupić motocykle o odpowiednich parametrach, "przyjazne" kursantom, inne niż w ośrodkach egzaminacyjnych, które będą wykorzystane do egzaminowania waszych kursantów (o ile ośrodki ruchu drogowego, nie będą robiły przeszkód)? Gdzies na forum czytalem, ze na zachodzie Polski ( Gorzow / Glogow ) jest mozliwosc zdawania na pojezdzie OSK. Wystapil bym wiec z zapytaniem do starostwa, czy ten myk bedzie mozna zastosowac an Waszym terenie. Osobiscie kupil bym 4 R. Sie rozumie z ABS'em. U nass jest obecnie rok okresu przejsciowego wiec zakup motcykli nastapi na gwalt dopiero w przyszlym roku P.S moze warto by pomyslec o KTM Duke 390 ABS :crossy: Edytowane 10 Lutego 2013 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hikor Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 P.S moze warto by pomyslec o KTM Duke 390 ABSOpisują go jako motocykl rozrywkowy.hmmm, byłoby rozrywkowo na placyku :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Ja czekam na to, co zostanie kupione w Katowicach, a nie będzie to prędzej niż w marcu i będę szukał sztuki takiej jak ma WORD, a u Ciebie w Lublinie wiadomo już co i jak? Też kupujesz to, co WORD?Nie uśmiecha mi się prosić u możliwość użycia mojego motocykla na egzaminie. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PBWroc Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Wybrańcami we Wrocławiu okazały się:ZK50 ROMET (kat.AM),Honda NC700SC (kat. A2),Yamaha XJ6N (kat. A). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piecyk Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 a u Ciebie w Lublinie wiadomo już co i jak? Też kupujesz to, co WORD?Nie uśmiecha mi się prosić u możliwość użycia mojego motocykla na egzaminie.W Lublinie kat. A2 oraz A będą obsługiwały Gladiusy.Zastanawiam się nad nowym zestawieniem sprzętu i tym samym zastanawiam się, jaki stosunek do egzaminowania na moim motocyklu będzie miał ośrodek ruchu drogowego. Do tej pory czasami użyczałem motocykla Suzuki GN do egzaminów na kat. A, kiedy z mojej szkoły zdawały niskie dziewczyny. Tylko zawsze stawiali warunek, że osoba faktycznie ma problem ze stabilnym podparciem na Varadero 125 (motocykl egzaminacyjny do niedawna w lubelskim WORD - jednak wysoka była kobyłka). YUBY pisze o XJ6. Gdybym miał wybierać między Gladiusem a XJ6 wybrałbym właśnie Yamahę. Miałem okazję jeździć jednym i drugim. Biorąc pod uwagę, że ma to być sprzęt szkoleniowy, XJ6 do mnie przemawia. Cytuj Pozdrawiam, Daniel PiecychnaSzkolenia motocyklowe w Lublinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vatzeque Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 XJ 6 albo ER6. Gladius faktycznie jest najgorszą opcją. Cytuj Szkolenia motocyklowe, Żory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Opisują go jako motocykl rozrywkowy.hmmm, byłoby rozrywkowo na placyku :biggrin: No risk no fun, jak powiedzial moj turecki kursant gdy odmowilem zapisania go na egzamin. :icon_mrgreen: Nie uśmiecha mi się prosić u możliwość użycia mojego motocykla na egzaminie. Rozwiniesz dlaczego ? :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukimaster Opublikowano 10 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 XJ 6 albo ER6. Gladius faktycznie jest najgorszą opcją.Również proszę o rozwinięcie (domyślam się że chodzi o silnik V2 ) :icon_idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi