skuti_rs Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Witam Niedawno kupiłem motocykl i nie jestem do końca pewien jego modelu i roku produkcji. Niestety niema tabliczki znamionowej także proszę Was o określenie co to dokładnie za motocykl, które elementy są nie oryginalne itd. pozdrawiam Marcin foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Zdecydowanie WFM. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 WFM lub pierwsze wersje WSK, bo oba wyroby były przez jakiś czas identyczne (do ok.1957-58 r.) i na podstawie takich fotek ustalenie nie będzie raczej możliwe. Proponuję delikatnie oskrobać zbiornik na baku, może ukaże się oznaczenie wytwórni. Na pewno nieoryginalna jest lampa tylna i iskrownik (od nowszej WSK), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuti_rs Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 niestety pod czarną farbą jest tylko czerwony podkład a pod nim goła blacha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 daj numer ramy ;] Cytuj http://czcross.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 gdzie masz numery ramy?? Jeżeli na główce ramy i zaczyna się na S to WSk jeżeli na belce tam gdzie zaznaczyłem na zdj to WFM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuti_rs Opublikowano 28 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) na główce nie znalazłem żadnych numerów, na belce wydaje mi się że nic nie było, ale sprawdzę to jutro dokładnie. EDIT: numer znajduje się na belce, więc to jednak WFM :) numer ramy to: 53860 - można coś z niego odczytać typu rok prod? Edytowane 29 Października 2012 przez skuti_rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) oczywiście że można trzeba poszukać znalazłem gdzieś kiedyś tabelkę z numerami ram i ich rokiem produkcji. Ma moje oko to jest rok 1957. EDIT: przeczytaj sobie http://www.wueska.pl...t=2225&p=464484wiem że temat o wsk ale pierwsze 3 lata wsk i wfm to to samo różnica to tabliczka i miejsce bicia numerów Edytowane 30 Października 2012 przez szef100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 (edytowane) 1956. Znalazłem żywe WFM z tych lat z nr. ramy od 38tyś do 528xx potem w 57 nr. ramy skacza na 6tys A tak w ogóle to wspanały traf, zagraj z totka ;) Edytowane 30 Października 2012 przez granat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szef100 Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 potwierdzam jednak granata jest to rok 56. Jak coś zrobisz to wstawiaj foty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuti_rs Opublikowano 11 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) wfm czeka na swoją kolej, teraz kończe ose m52:po zakupie:obecnie: w kolejce czeka jeszcze shl m11: i ryś mr1: Edytowane 11 Listopada 2012 przez skuti_rs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goguś Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 (edytowane) Piękna! :) Miałem kiedyś M11,do dzisiaj mi się podoba.... Była pierwszym moim motocyklem :) Edytowane 11 Listopada 2012 przez goguś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi