Skocz do zawartości

Dobre firmy Enduraków. Znacie jakieś?

Groch2233
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Moc 40-45 koni jest w zupełności wystarczająca do średni trudnego i trudnego terenu. Sam przekonałem mój zakuty łeb, latając przez ostatnie lata sprzętami 450 4T i 250-3002T. W tamtym roku miałem przez miesiąc YZ250F, przystosowaną do endurowania (wyższa kiera, zmienione sprężyny, zawias ustawiony miękko jak na crossówke. Gdy wjeździłem się w motocykl, to miejsca gdzie na 450 albo 2T, przejeżdzałem ledwo trzymając się moto, 250 przelatywała jak polną dróżkę. Niższa moc, i mniejszy moment w niskim i średnim zakresie obrotów, naprawdę pomagają w cięższym terenie, ale musiałem dopiero doświadczyć tego na własnej skórze. Dziwiło mnie że ludzie z moich okolic, posprzedawali EXC 450 525 czy 530 i pokupili 350. Po jeździe 250 4T w terenie już nie mam wątpliwości. Zalet tego motocykla nie da się ocenić po 10 minutowej przejażdżce, ale po kilku 2-3 godzinnych wypadach już tak.

Z najbardziej popularnych w Polsce polecam Yamahę, szczególnie fanom turystyki i sportu enduro również.

Nie zalogowałem się jako "mały kazio lat 12" i troszkę niezręcznie mi pisać ale np;

Hiszpańskiej firmy specjalistycznej Sherco, Enduro (modele SE) ma za granica chyba całkiem niezłe opinie :) ?

Chętnie zobaczę co znajdziecie w sieci na temat bo sprzedanych w Polsce jest na tą chwile niewiele:)

Proszę nie traktować tego jako oferty handlowej (nie mam u siebie żadnego SE). Zastanawia mnie jednak ile osób " przepisuje" zasłyszane teksty i je co jakiś czas powiela, a ile faktycznie sięga głębiej w tematy enduro.

Jeżeli jest to duży kłopot dla istnienia forum, proszę usunąć powyższy tekst.

PS. Musiałem skorzystać z tak zadanego pytania!

__________________________________________________________________________________

Sumomoto Motocykle Akademia Enduro Trial

Edytowane przez Sumomoto

www.sumomoto.pl