Król-X Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 Witam. Mam Pytanie czy Silnik z Jawy 350 wejdzie np. do ramy z rometa ogara 205 ?? albo jakiegoś innego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 ŁO KU**A! :ph34r:Znam jednego nie do końca normalnego psychicznie, ale tu to już kogoś na serio popier... EEEEmmm nie, nie wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 dobrze popieści to się zmieści :biggrin: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 4 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2012 widzialem motorynke z silnikiem zjawiszona 350 :D , mam fotki skutera z silnikiem trampka i na necie jest film skuter z silnikiem cb 750 :D Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Jak już wynalazki, to na necie jest gdzieś film z junakiem z silnikiem malca. A najbardziej podjarał mnie projekt pewnego niemca-simson schwalbe z wyżyłowaną japońską jednostką 125cc 2t Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobber125 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 ingerencja w ramę będzie musiała być dość duża, bo trzeba ją przerobić nie tylko tak, aby silnik wszedł, ale też sporo wzmocnić, bo co 28 kucy to nie 4, jeżeli chcesz zrobić coś co będzie lekkie i mocne i bd się dobrze prowadzić i przyspieszać to rób, ale jeżeli nie masz spawarki i innych narzędzi to się nie bierz bo spawaczowi dasz pewnie dobre 300-400 zł za taką robotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superbike_2005 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Tak jak wyżej kolega napisał, można wszystko zrobić, tylko musi to być z głową, przy zastosowaniu odpowiednich narzędzi i materiałów. Jakieś 15 lat tamu mój "zdolny" kolega wstawił silnik od ETZ 150 do motorynki.....co prawda "prowizoryczne spawy" wytrzymały 1 dzień jazd testowych ale za to wrażenia... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamal068 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Noo ja widziałem jak gościu do motorynki wsadził silnik od MZ 250. Btw ogar jest większy niż motorynka, to spokojnie silnik powinien się zmieścić, lecz raczej nie obejdzie się bez kombinowania przy ramie i mocowaniach silnika. Cytuj _______________________________Wszyscy mają prawo do szczęścia, ale nie wszyscy mają szczęście do prawa ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Eeee... kładziesz silnik Jawy na glebie, kładziesz na niego ramę, spawasz gdzie trzeba i git. :biggrin: W temacie mieszanek silnikowych - ostatnio na YT oglądałem AWO Simson z silnikiem Citroena 2CV. Fajnie to gadało i jeździło. A mnie osobiście chodzi po głowie SHL z silnikiem CR250. :icon_twisted: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 5 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2012 Nie ma co się rozdrabniać, lepiej widział bym w tej roli CR 500. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Tia... CR500.... :biggrin: Pozostaje kwestia "używalności" takiego motocykla.... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Tia... CR500.... :biggrin: Pozostaje kwestia "używalności" takiego motocykla.... użyjesz raz a porządnie :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi