Adiii Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 Witam,w skrócie opiszę swoją sytuacje. Otóż przebiłem praktycznie nową gumę, oddałem do mechaników na łatanie. Załatali od wewnątrz i na kołek. Ciśnienie dalej uciekało, wsadzili nowy kołek - dalej uciekało... Zaniosłem im na spokojnie samo koło żeby zrobili to raz a dobrze, a co odebrałem ? Opone bezdętkową z dętką o_0 Chłopaki nie umieli połatać i wsadzili dętkę do PIrelli MT75. Dobre, co ? Moje pytanie brzmi - można latać na takim wynalazku? Czy tą opone można jeszcze uratować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dzidek_ Opublikowano 17 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) dętka w oponie bezdętkowej? dlaczego nie, nic nie powinno się dziać, ja jeżdżę z dętkami na anakee , które można zakładać na koła odlewane lub szprychowe, edit. co nie zmienia faktu, że w Twoim przypadku chłopaki poszli na łatwiznę Edytowane 17 Września 2012 przez _dzidek_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ano, poszli na łatwiznę a.k.a. dali dupy, ale dość sprytnie. Zamiast rzeźbić, kleić Butaprenem, silikonem i kocim g**nem, wetknęli dętkę. Taka opona może śmigać z dętką, nic jej się nie stanie. pozostają tylko wady dętki - jeśli się przebije to od razu szmata się zrobi i koniec jazdy, a bezdętkowa może jechać z obcym ciałem wbitym dopóki go nie wyciągniesz. Chociaż spotkałem też dętkowe koło w którym był gwóźdź a trzymało powietrze dopóki tam siedział. Bo ludzie to nie wiedzą jakie siły drzemią w naturze.... Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Lichota Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 kiedyś jak ten temat się zakończy to można jego nazwe dać w dziale ''Humor'' opona bezdętkowa z dętką haha;x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 tia, ale jak się zabijesz to koleś idzie siedzieć (zmiana konstrukcyjna koła jako całości) - generalnie jak opona nie do załatania tzn że jest do wymiany - i tutaj nieważne czy masz ją 1 dzień czy 5 lat - do wymiany i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_dzidek_ Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 kiedyś jak ten temat się zakończy to można jego nazwe dać w dziale ''Humor'' opona bezdętkowa z dętką haha;x A Twój post już można dać do działu "własne wydumki" przykład pierwszy z brzegu http://www.michelin.pl/opony-motocyklowe/michelin-anakee-2#tab-tyres-sizes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi