dragilla Opublikowano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Ja nie robię modułu zapłonowego - jeszcze. GPS jest i biegi też (z obrótów i prędkości). Dodatkowo masz kąt przechyłu, prędkości obu kół, przeciążenia i prosty sygnał z przedniego koła - czy jest ono w górze czy nie.Wejść w procku jeszcze sporo wolnych. W pierwszej kolejności chcę dodać czujniki skoku zawieszeń. Potem można myśleć o dołożeniu TPS.AFR i hamownia to bym musiał robić full moduł zapłonowy, a na razie kładę nacisk na uniwersalność. Moduł to już raczej musi być dedykowany do motocykla.Pamiętaj, że ja jestem sam i nie zrobię wersji dla wszystkich możliwych moto :)Ale powiedz coś więcej o swoim prototypie, może się w to pobawimy jak skończę kontrolę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M a D a F a K a Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Konstrukcja oparta na jednocylindrowcu lc4 690, ramie apki rs250 a elektronikę sterującą z kontrolą startu i QS (po zapłonie) przygotował Jadźwin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Jadzwin z racingforum, zgaduję. Fajnie. Widzę, że nie tylko ja się bawię :) ps: jako, że zima i muszę jeszcze R1 poskładać zanim potestuję, to zamawiam sobie dwa potencjometry do mierzenia pracy zawieszenia i będę to montował. Także będzie pełny monitoring pracy zawieszenia przód/tył w dataloggingu. Zły news jest taki, że jeden taki czujnik kosztuje 5 stów, więc zostawiam to jako opcję. Urządzenie będzie to wspierać. Jak ktoś będzie chciał to sobie kupi i wepnie. ps2: moja R1 w częściach - nie mam kiedy jej poskładać nawet. Nie ma ktoś z Chotomowa albo okolic R1 (RN12/RN19) żebym mógł się do niego podpiąć? Potrzebuję zebrać trochę danych z pracy silnika. Mam gotową wiązkę. Jakby się jeszcze udało zamontować czujniki na kołach i zrobić ze dwa zakręty to bym miał danych na miesiąc pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrSebas Opublikowano 23 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 jak idą prace?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Idą. Czekając na pogodę dopisuję jeszcze trochę kodu do przewidywania i korekty poślizgu :)Chciałbym mieć ciepło w garażu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Obiecywać nic nie mogę, ale taki jest plan, żeby coś było :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 ano. wlasnie dojezdzam na tor w almerii na testy pirelli. to jeszcze nie testy mojej tc, ale calkiem dobry research :) ps. jade jako elektronik a nie rider niestety. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
headmike Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 trochę fantastyki w tym wszystkim :) Cytuj podróże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Herdi Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Wielki szacun, pisze się na montaż :) Cytuj -------------------Pozdro HerdiŚrubkomistrz w serwisie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 I co dalej się dzieje z tym tematem?Cisza od pół roku widzę a temat ciekawy.Właściwie cisza przez cały sezon... Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Eh, no wstyd, ale życie mnie dogoniło... Nie ma kasy, trzeba nadgodziny robić i jest jak jest... temat leży. Zastanawiam się nad poszukaniem wspólnika co by może ogarnął temat znalezienia finansowania na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filipr Opublikowano 16 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Ale jakieś testy na żywym organizmie odbyły się w ogóle?Szkoda, że na już tak zaawansowanym etapie temat utknął. Pozdr.F. Cytuj https://www.facebook.com/EASRacingTeam/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 16 Września 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2013 Staneło na montarzu na moim moto (niekompletnym). Od tego czasu nawet nie odpalałem moto - chyba mój pierwszy sezon od jakiś 10 lat kiedy prawie nie jeździłem... To chyba pokazuje stopień desperacji :)W każdym razie nie odpuściłem tematu tylko się przegrupowuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamkolli Opublikowano 10 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 I jak?Ruszyło się coś? Zainteresował mnie ten temat a już zupełnie ucichł. Znalazłeś jakiegoś inwestora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragilla Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Jestem w trakcie rozmow z inkubatorem. Wszystko na dobrej drodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi