rahim711 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 WitamRobię remont w skuterku 2t i pozostał Mi jeden problem.Posiadam cylinder tuningowy hebo na nicasilu, jego średnica wynosi 47.69-47.70.Czy mogę do niego założyć tłok meteor o średnicy 47.60? Szukałem i niema nic z tłoków o mniejszym luzie.Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, dzieki z góry za pomoc:) Potrzebuję szybkiej odpowiedzi, ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) Zgadując, że ten nicasil faktycznie tam jest i nie jest uszkodzony to zostaje dość duży luz 0,10mm tłok-cylinder gdzie zazwyczaj montażowy wynosi 0,03mm-0,05mm. Jeśli masz instrukcję od tego zestawu cylindrowego to powinien być tam opisany dopuszczalny luz między gładzią a tłokiem. Teoria brzmi, że będzie działać a praktycznie to może nawet się nie dotrzeć porządnie i będą przedmuchy. EDIT Napisz e-mail do sklepu Mieloch i zapytaj czy są w stanie sprowadzić tłok do cylindra który masz. Z tego co widzę występują w konkretnych zestawach. Edytowane 9 Września 2012 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Tam też jest selekcja A, B, C , ale dokładnych rozmiarów nie znam. A to że w Polsce będzie ktoś miał sel. B czy C to mało prawdopodobne ale poszukaj tez w racing planet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 10 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Problem tkwi w tym, że tylko mam do wyboru tłok meteora lub malossi o rozmarze 47.6, poza tym są 47.2, 47.4 lub 47.8. Średnica tuleji dokładnie ma 47.69-47.70 więc chyba jestem skazany na ten co opisałem, bo to nicasil, szlifu nie zrobie. Więc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Dzwoń do wymienionych sklepów, nic mądrzejszego się nie wymyśli. Równie dobrze możesz oddać cylinder do przetulejowania tuleją żeliwną ale to się mija z celem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Niema, patrzyłem wszędzie.. Czyli co teraz zrobić? Może jednak przypasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Nie ma stronie czy dzwoniłeś i pytałeś ? Skoro są selekcje to musi być metoda na kupienie samego tłoka u importera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Patrzyłem wszedzie w internecie i niema nigdzie tłoka. Ten cylinder to zestaw na nicasilu:tłok+cylinder+głowica. Orientowałem się i tylko najlepszym wyborem jest tłok meteor lub malossi 47.6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dlatego napisałem Ci "zadzwoń", nie mogą mieć każdej części z osobna na stronie tym bardziej gdy zestaw składa się z całej góry silnika i kilku nad/podwymiarów. http://www.gasgas.pl/index.php?ctg=kontakt działaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Jeśli w ogóle będzie działać, to szybko pęknie część prowadząca tłoka ;) Nie da rady z takim luzem, jak wiesz lepiej - zamów, zamontuj przekonaj się sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubagsx Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Przy takim luzie nawet nie ruszy, kompresja nie przekroczy 4 barów. Cytuj freude am fahren Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Czyli jestem "w dupie"... Rozmawiałem z bardzo dobrym mechanikiem w mojej okolicy i mówi, że dopuszczalny luz wynosi 0.12. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Dobry luz w technologii wsk, komar ale nie na nikasil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahim711 Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 No tak, u Mnie będzie 0.09. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek1281 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Zgadując, że ten nicasil faktycznie tam jest i nie jest uszkodzony to zostaje dość duży luz 0,10mm tłok-cylinder gdzie zazwyczaj montażowy wynosi 0,03mm-0,05mm. Jeśli masz instrukcję od tego zestawu cylindrowego to powinien być tam opisany dopuszczalny luz między gładzią a tłokiem. Teoria brzmi, że będzie działać a praktycznie to może nawet się nie dotrzeć porządnie i będą przedmuchy. EDIT Napisz e-mail do sklepu Mieloch i zapytaj czy są w stanie sprowadzić tłok do cylindra który masz. Z tego co widzę występują w konkretnych zestawach.Dostałeś już odpowiedź. Edytowane 12 Września 2012 przez piotrek1281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi