Vitu Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Czesc, mam problem z moja kawka. Otoz od jakiegos czasu strasznie sie grzeje. W ostatnie upały jest to rzecz naturalna ale w dni takie jak teraz gdzie mamy 21C moja kawa po 10 min jezdzie ma juz 100C , przy 104C wlacza sie wentylator zbija do 99 i po 3 sekundach znowu ma ponad 100C. Kawa jest po serwisie tj. olej filtr , płyn chlodniczy , hamulcowy , powietrza , klocki. Prawde mowiac to od samego poczatku bardzo szybko sie nagrzewala ale myslalem ze ten typ tak ma jednak mialem okazje porownac moja kawe z r6 2007 i cbr 600rr 2004 , yamaha i cebra po lataniu na gumie , paleniu laczka ma na blacie max 90 C, ja pokrece sie po wiosce 10 min i juz mam ponad 100C. Cos jest nie tak ? czy poprostu panikuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 sprawdziłbym termostat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitu Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 sprawdziłbym termostat Mozesz jasniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 termostat nie otwiera i cały czas moto jest na małym obiegu chłodziwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitu Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Jak to sprawdzic ? moze sie myle ale jesli zalacza sie wentylator i temp. spada to chyba termostat sie otwiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Chyba że się zatnie... A luzy zaworowe jak wyglądają? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piórko Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 (edytowane) Nie przejmuj się - moja (aczkolwiek chwilowo niesprawna) ma identycznie. Zwłaszcza przy takich temperaturach powietrza i jeździe w mieście, ok. 95-105 stopni to norma. Wentylator włącza mi się przy ok. 100 st (może trochę mniej). Edytowane 8 Sierpnia 2012 przez piórko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Piórko, ale Ty nie miałaś luzów na zaworach wydechowych, prawdopodobnie od dłuższego czasu, więc mógł się nadmiernie grzać. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vitu Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Moj blad , luzów jeszcze nie sprawdzalem a powinienem to zrobic odrazu po sprowadzeniu do polski motorka. Postaram sie jak najszybciej to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi