Cerber85 Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 płytki mają dojść dziś lub w poniedziałek więc korzystając z okazji czyszczę gaźnik i co znalazłem ??? jeden gaźnik cieknie tj. benzyna przelewa się dyszą spr wysokość zamknięcia zaworku iglicowego i jest ok (porównałem tez z pozostałymi gaźnikami i też jest ok ) wiec rozebrałem pływak i wyjąłem zaworek iglicowy on jet na moje ok ale zauważyłem że gniazdo jest porysowane /uszkodzone na szybko nie znalazłem tego gniazda , jeśli ktoś miałby link do sklepu/ogłoszenia gdzie dostanę to gniazdo (a najlepiej kpl ) to byłbym wdzięczny :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 (edytowane) Spróbuj wypolerować gniazdo i sam zaworek to naprawdę działa,o ile nie są maxymalnie uczochrane!!! Edytowane 18 Sierpnia 2017 przez Maneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cerber85 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 (edytowane) A więc gniazdo wyszlifowałem wydawało się być ok ,ale po zalaniu gaźnika benzyną ta przelewa się ale tylko w w pierwszej chwili (parę\paręnaście sekund ) potem przestaje :huh:dodam że gaźnik jest wymontowany , mały zbiorniczek (w postaci lejka ) z którego podaje paliwo jest otwarty i znajduje się powyżej gaźnika (więc o zamknięciu kranika podciśnieniowego nie może być mowy ) ,spr parokrotnie z tym samym efektem (spuszczam paliwo z gaźnika następnie znów zalewam przez lejek ) jedynie co przychodzi mi do głowy to -pływak sie zawiesza ,-albo gniazdo zaworku iglicowego przepuszcza nadal , a po pewnym czasie dociska sie do gniazda (dostosowuje się ) i odcina dopływ P.s wiem że moto zanim je kupiłem stało nieużywane jakieś 2 lata , nie wiem czy to jakaś podpowiedź czy nie Edytowane 19 Sierpnia 2017 przez Cerber85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał_zr Opublikowano 24 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2017 Jeżeli chodzi o zaworki w ZR7 to robiłem je już u siebie kilka razy i służę pomocą i zdjęciami jeżeli by ktoś potrzebował :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi