Buber Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Witam Panie i Panów! Po długiej przerwie itd, itp... darujmy sobie pierdoły - byznyz nam okrzepł troszkę, ja będę na miejscu, więc mogę się tym zająć, więc jadziem z koksem. Proponuję pierwsze 2 łykendy września - 7-8 albo 14-15, jak tam w narodzie wola.Dla użytkowników forum nie obytych z tematem pozwolę sobie zacytować, jakby to rzec, historycznego posta :) z 2008 roku... panie dzieju.... ależ to było dawno temu.... Witam!Zapraszam (-y) wszystkich posiadaczy-entuzjastów starej Japonii. Chcę zorganizować spotkanie (nie zlot) celem, mówiąc ogólnie, wymiany doświadczeń i zobaczenia się w realu. Głównie chodzi o wymianę informacji, trików, pooglądanie i pozachwycanie się maszynkami.Ja proponuję spotkanie u mnie - w Karkonoszach - nie dlatego że mam blisko, ale że są warunki do grilla, miejsce na rozbicie namiotu, a jakby było nas tak, do 10 sztuk, to i na podłodze w chacie się wszyscy zmieszczą. Nie bez znaczenia jest fakt że mieszkam w ładnej okolicy - 300m od granicy Parku Narodowego, a i okolica wybitnie obfituje w ładne trasy i ciekawe miejsca do odwiedzenia (również historyczne. Na Zamek Chojnik ode mnie z domu można dojść na piechotę w 1,5h.) Ba! Do Pragi ode mnie jest 130-140km.Co do terminu - moje propozycje powyżej, tak aby nie zahaczyć o długi weekend, tudzież wakacje.Chyba że społeczność chce kiedy indziej, ale nie sugeruję wcześniejszych terminów, bo chcemy mieć w miarę długi i ciepły dzionek.To na razie tyle. Proszę się KONSTRUKTYWNIE odzywać w temacie. A potem było tak.... to Piaffe pisała... Proszę, żeby zgłosiły się dwie osoby, które mogłyby być tutaj już do użytku w piątek od rana. (Nie ważne czy przyjadą w nocy, czy nad ranem byleby były w stanie działać) Dostaną auto, kasę, listę z zakupami i wskazówki co i w jakim sklepie czy hurtowni. Ja w tym czasie ogarnę chałupę, żeby wstydu nie było ;)Potem szykujemy sałatki (kobietki to coś dla nas tzn chłopaki będą kroić, a my mieszać w miskach :biggrin:) i pieczemy ciasto. (Ja też upiekę coś wcześniej) Myślę, że do tej pory towarzystwo zacznie się już zjeżdżać. No i potem to już się potoczy. Jak zawsze :cool: Proponuję aby każdy kto posiada choć odrobinę kulinarnego talentu przygotował coś dla reszty i tym sposobem będzie dużo i ciekawie :wink: Moja kuchnia jest do dyspozycji. Dobrze by było tylko, żebym wiedziała co komu będzie potrzebne tak aby robiący zakupy wiedział co kupić i żeby wszystko było już na miejscu. Trzeba by się podzielić tym jedzonkiem tak, żeby było i w sobotę i w niedzielę na śniadanko....Marcin przygotuje dla nas jakąś fajną traskę, ja poprowadzę i ktoś tylko ogonkiem będzie się musiał zająć A potem jeszcze tak...I z praktycznego punktu widzenia - udział w spotkaniu to.... eeeee..... dobra, 35 zeta za osobę plus pyffko wg. indywidualnej konsumpcji (z hurtowni, tyskie, wychodzi jakieś 2,20 za butelkę). W tym 35 zeta mieści się wszystko oprócz paliwa, tj. miejsce do spania i żarcie - kolacja w piątek, śniadanie i grill w sobotę, oraz śniadanko i legendarne kanapki na drogę w niedzielę . Kwota jest co prawda ustalona odgórnie, ale są to naprawdę tylko same koszty. My nie zarabiamy na imprezie nic, bo nie takie założenie jest . Założenia jest że ma być fajnie i najtaniej jak się da. Stąd łapanka do roboty do kuchni. Dobra! Czyścic motory, kąpać się i w ogóle! V Spotkanie Sympatyków Starej Japonii odbędzie się.... na wiosnę, jak ustalimy łykent Ci co byli to wszystko wiedzą. Ci co nie byli a chcą, powyżej generalne założenia imprezy. Poza tym polecam przejrzenie tematów w mojej sygnaturce - wtedy będziecie wiedzieć co i jak się stało. A generalnie, to liczę (oprócz starej ekipy) na nowe twarze. Jest trochę osób na forum co to ujeżdża stare dżapońskie dwukółki, a będąc ekstremalnie obiektywnym mogę potwierdzić że impra fajna i warto się pojawić. Co prawda osiągamy już limity pojemności podłogi, ale spoko, jest zapas miejsca na namioty na trawie. A jak ktoś ma jakiekolwiek pytania, to śmiało, napiszemy co i jak. No i bardzo mi miło że taki temat się pojawił... Ceny się uaktualni, dla tych co chcą się kimnąć w większym luksusie zostawimy jeden z naszych domków, zrobimy "turystyczną" cenę (bez pościeli), no, będzie dobrze :) No i co tu dużo gadać - piszcie czy was interesuje, i tak dalej. :biggrin: Fajnie by było wasze mordy sympatyczne facjaty znowu zobaczyć! Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piaffe Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 No tak i ja sie pod tym podpisuję :wink: Tęskno mi się już zrobiło do Was wszystkich i do rozgardiaszu i ogniska i grilla i skoków na materacu i.... Aj! co tu dużo gadać :) zakwasów od śmiechu dawno nie miałam :rolleyes: . Przyjeżdżajcie. I jak sobie przypomnę naszą pierwszą przejażdżkę.... ja jeszcze na małym virago.. Łza się w oku kręci :happy: . A teraz w szopie stoi taaaakie bydle :biggrin: czekamy na Was. Do zobaczenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 W przeddzień zeszłorocznego SSSJ się zgruzowałem nie wiedząc nawet, ze się nie odbędzie, teraz wylizuję rany i zbieram na motonga więc się nie zobaczymy ale w przyszłym roku przyjadę już na świeższym japońcu...smutno mi trochę bo wiem, ze będzie zajedwabiscie...ten materac...te dialogi z młodzieżą przy stole...Piaffe ;) ...w końcu wypadałoby Bubera poznać. :flesje: Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Hehe, ale mam nosa.Ostatnio rzadko tu (FM) zaglądam, a tu taka miła niespodzianka!Ja jestem na TAK :) pozdro ps. Buber, zaskoczysz nas ciekawą trasą w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaq_ Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 (edytowane) . A teraz w szopie stoi taaaakie bydle :biggrin: No cóż.... Może z moim się nie pogryzą... ;) Przyznam że pomysł reaktywacji SSSJ bardzo mi się podoba :lalag: Pozdrawiam gorąco i będę obserwował temat :flesje: Edytowane 11 Lipca 2012 przez ptaq_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estrella Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 na wrzesień planowałam Bieszczady, ale perspektywa poskakania na materacu bardziej mi się podoba :biggrin:no i oczywiście zobaczenia Was :cool: może Peterek ciasto orzechowe upiecze :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piaffe Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 na wrzesień planowałam Bieszczady, ale perspektywa poskakania na materacu bardziej mi się podoba :biggrin:no i oczywiście zobaczenia Was :cool: może Peterek ciasto orzechowe upiecze :rolleyes: Peterek będzie jabłuszka nam kroił do ciasta :biggrin: i mam nadzieję, że nie o 2;00 w nocy jak to bywało wcześniej :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Hehe, ale mam nosa.Ostatnio rzadko tu (FM) zaglądam, a tu taka miła niespodzianka!Ja jestem na TAK :) pozdro ps. Buber, zaskoczysz nas ciekawą trasą w sobotę?hehe, niespodzianki są na świecie.. No, ale Ciebie zaskoczyć u nas? Ty tu już jak lokalez... :DCoś się wymyśli. Mamy znowu parę mostów zerwanych w okolicy, to może następną przeprawę zrobimy :P ? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peterek Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 (edytowane) Piaffe, jabłuszka mogę obierać nawet o szóstej rano :biggrin: aby ciasto było.Buber, właśnie na Ciebie liczę... o jakimś wygasłym wulkanie opowiadałeś, może podziemia zamku Książ? Atrakcji u was pod dostatkiem :) pozdro Edytowane 13 Lipca 2012 przez Peterek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modek Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 ciasto orzechowe z japkami, ) mlask ( :)jestem za.Estrelka, we wrześniu to jestem gotów nawet na całe góry, od prawego do lewego :) Cytuj http://www.bikepics.com/members/modek/w sprawie pochówku, to zaczynam mieć zdanie zbliżone do koncepcji qurim`aa być może nawet zacznę chodzić z gołą dupą, żeby mogli całować za życiahttp://rpmauto.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miras69 Opublikowano 14 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 cóż ja widzę :) pełenpozytywtylkoniewiemczydamradę,alebędęsięstarałbardzo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matata Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Nie wierzę własnym oczom :) temat sssj jednak nie umarł.Buber Ty chyba masz jakieś kontakty z moim kerownikiem i wiesz kiedy mam urlopik :) Piszę się na 7-8 września( Bieszczady mogą poczekać) a ten gość na pewno da radę: cóż ja widzę :) pełenpozytywtylkoniewiemczydamradę,alebędęsięstarałbardzo :) ps. mogę orzechy do ciasta japkowego obierać :) Edytowane 15 Lipca 2012 przez matata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Estrella Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Buber Ty chyba masz jakieś kontakty z moim kerownikiem i wiesz kiedy mam urlopik :) Piszę się na 7-8 września skoro o terminach mowa to mi również 7-8 września bardziej pasuje :biggrin: Coś się wymyśli. Mamy znowu parę mostów zerwanych w okolicy, to może następną przeprawę zrobimy :P ? eh wiedziałam że powinnam jakieś enduro nabyć a nie plastika :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 No jest tak że te "lepsiejsze" drogi tośmy już objechali. Mam pewną koncepcję która zahacza o wulkan, ale tamte drogi to druga kategoria. Jak dojadę do domu (na koniec sierpnia) to się pyrnę i zobaczę czy się da jechać czy nie... ? Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 jeszcze trochę i jak nie sprzedam tenerki, to nią przyjadę. podusię potrzebną po takiej podróży wezmę w bagażu... :Djsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi