Dariusz Godawa OP Opublikowano 6 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Witam, Mam na imię Darek, jestem dominikaninem, od 1993 roku w Kamerunie. Obecnie mam do dyspozycji dwa Kawasaki KLR 650, które tu przyjechały na kołach, czyli są przystosowane na Afrykę Zapraszam na wakacje !Dolecieć można samolotem, najtaniej w dwie strony Royal Air Maroc za ok 3000 pln. I pojeździć po Kamerunie na KLR650.U mnie spanie i wyzywienie spartańskie na free. Można robić ode mnie wypady parodniowe w różne zakątki kraju. A jest co zwiedzać. Mówią, że Kamerun to Afryka w miniaturze, wiec zamiast łykać dziesiątki tysiący kilometrów, można zrobić zaledwie 2-4 tysiące i zobaczć wszystko: ocean, lasy równikowe w których żyją pigmeje, sawannę, góry wyższe od polskich ( Mont Cameroun i Masyw Adamowa), aż po saharę na północy kraju, jak i kilka parków narodowych z liczącym ok 1000 słoni parkiem WAZA.kontakt na [email protected]pozdrawiam z Yaoundedarekwww.misja-kamerun.plwww.facebook.com/misjakamerun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 7 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Rispekt. Jakkolwiek z Kamerunem to mam niedobre wspomnienia. Jedyny kraj (podczas mojej podórży przez kraje Afryki Zachdoniej) gdzie policja szantażowała turystów "dajecie łapówkę albo wam zabieramy aparat".Gambię bardzo dobrze wspominam, Togo było też w porzo (choć troszkę brudniejsze ponad normalny standard), Ghana i Gabon tez były znośne. Ale najlepsze wrażenia zostawiła Namibia. ZABÓJCZE widoki na pustynię.... Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Godawa OP Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Kiedy jechales przez Kamerun ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Ahem, ja pływam. Na statkach, i miałem taki rejs wzdłuż zachodniego wybrzeża - od Maroka aż do Cape Town. Chciałbym na moto, ale to na razie nierealne... :( Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syrek Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Kurcze, to bardzo ciekawa opcja wakacji :) Edytowane 16 Lipca 2012 przez Syrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobesz Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Darku,a w jakiej porze tam najlepiej jechac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi