Lexus Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Witam, W moim klr 600 spalił sie moduł cdi. Mam takie pytanie, czy jest możliwość zakupienia innego modułu np. ze skutera ? Lub innego motoru w niższej cenie, bo używany moduł kosztuje ok.400zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 CDI od skutera kupisz nowe za 8 zł na allegro ... praktycznie nic nie ryzykujesz Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Tak,ale jaki model kupić i czy to ma jakikolwiek sens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Sensu większego nie ma odpalisz na nim ale one nie mają przyspieszacza ... logika jeśli coś sprzedaje się po 400 zł to logiczne ,że nie zastąpisz czymś co kosztuje 8 zł ... bywają takie przypadki kiedy coś drogiego zastąpisz tanim elementem ale to już zawodowcy wiedzą i publicznie nie podają informacji dotyczy to każdej branży ... nie koniecznie związanej z techniką Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexus Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Rozumiem.Myslalem, żę coś pokombinuje z tym modulem bo wczesniej też nie był orginalny i motor chodził.Ale ktoś robiąc to miał wieksze pojecie. Dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baba_zanetti Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 są zakłady które naprawiają moduły, Cyklo, elserwis, pewnie jeszcze kilka innych. Cytuj 8.96s 1/4mili GSX-R K1 1000 TURBO/NITROSPEEDBIKE.PL TURBO TAKŻE W TWOIM MOTOCYKLU!SERWIS MOTOCYKLI- WARSZAWA, HAMOWNIA - STROJENIEhttps://www.facebook.com/bados84/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 CDI od skutera kupisz nowe za 8 zł na allegro ... praktycznie nic nie ryzykujesz a zamiast papieru toaletowego używaj reklamy z Biedronki bo dają za darmo :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomb750 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Ale co szkodzi spróbować. 3 czy 5 dych nie majątek. Ja zmieniłem regulator na made in china i wszystko śmiga bez problemu a oryginał nie dość że drogi to jeszcze trudno dostępny. Nawet kolory przewodów były takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motodynamo Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Akurat regulator można i zastępcze tanie są często 5 krotnie tańsze i 2 razy lepsze w znaczeniu mocniejsze ,,, z tym ,ze jest taka różnorodność celowo aby kupować właśnie model dedykowany specjalnie do danego modelu motocykla.. to już marketing firmy produkujące motocykle chcą zarabiać na częściach - regulatory wewnątrz obudowy praktycznie są tak samo skonstruowane i producent ma niewielkie możliwości utrudnić zamianę na tańszy model Ale zapłony to już nieporównanie inny poziom skomplikowania Cytuj http://motocdi.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lexus Opublikowano 5 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Witam, Zawiozłem ten dorabiany moduł do elektryka zmienił tam jedną część(tranzystor). I powiedział ze reszta jest sprawna. Podłączyłem to jak było, iskry nie ma a moduł sie grzeje.Jak odepnę kabel od cewki, to jest zimny.Z cewki idzie plus i z kabla od modułu tez. Na moje oko jest zwarcie. Ktoś wie o co tu chodzi ? Albo jakieś rady co powinienem jeszcze sprawdzić.A wszystko sie zaczęło od urwanej klemry z minusem po czym znikła iskra. z góry dziękuje za każda rade :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi