l.e.s.t.e.r Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam Przy odkręcaniu kosza sprzęgłowego ułamałem jego część. Udało mi się kupić używany kosz na allegro ale kosz jest bez zębatki która poprzedni właściciel potrzebował do nowego tuningowego kosza.Pytanie moje brzmi czy takie kosze się w jakiś specjalnysposób nituje ? czy wystarczy oddać do dobrego wasztatu ślusarskiego ?Poniżej przesyłam zdjęcie zakupionej części. http://allegro.pl/yamaha-yz-450-kosz-sprzeglowy-kpl-tarcze-przekladk-i2434085831.html mogę to jeszcze odesłać, ale z tego co się orientowałem nowe kosze są również bez zębatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Kupiłeś ten wytłuczony kosz ? Jak masz możliwość to odsyłaj i szukaj czegoś w lepszym stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jjank Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 koledze w takim sprzęcie działy się cuda ze sprzęgłem, tzn. ciągnęło, nie szło luzu wyczuć, gdy wyjął to miał takie wlaśnie bruzdy od tarcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 to w takim marnym stanie jest ten kosz? bo dwóch mechaników go oglądało i mówiłó że jest ok :) - jakaś masakra z tym wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 To co to za mechanicy byli? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Za 5 dych nie byłby najgorszy, ale za 3 stówki to troche lipa ;D Jest jednak doraźny sposób ratowania takiego kosza i trochę jeszcze polata. Nie wiem czy masz tylko dobry zakład ślusarski dobrze wyposażony w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 no tacy co są dostępni w moim mieście - niestety o fachowców teraz trudno. Odsyłam ten kosz, nie będe dziadostwa robił. Ale pytanie ponawiam jak z tym nitowaniem zębatki do kosza? nowy kosz jest też bez zębatki i trzeba to jakoś ogarnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zanitowanie to najmniejszy problem. Wrzuć fotki starego kosza, może da się go uratować jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
l.e.s.t.e.r Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 w starym koszu wyłamałem jeden trzpień, powiedzieli mi że spokojnie to można pospawać i tak zrobiłem. Wyglądało po spawaniu pikolobelo, wytrymało może że dwa wyjazdy. Naszczęście nie wiele się stało, tylko tarcze jedną od sprzęgła rozerwało. Kupuje nowy kosz bo nie ma kompletnie sensu robienia rzeźby przy takich rzeczach. Myślałem żeuda się przyoszczędzićna tej naprawie ale jak widać chytry dwa razy traci :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi