arturo8512 Opublikowano 4 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 mysle ze sie dobrze odp ale cały czas musze dolewac jest na maX zrobie ok 50 kn=m i jest stan na min kable sa ok a jest mozliwe ze to uszczelka pod głowica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Sprawdz jak wyglada olej.Jesli ma mleczny odcien to plyn dostaje sie do niego.Jesli uszczelka walnie to plyn dostaje sie albo do oleju, albo do komory spalania i sprzet wowczas dymi na bialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo8512 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 na biało raczej nie dymi ale barwa oileju jest jakas taka nie ciekawa (jak by letko breązowaty ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo8512 Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam dzis oddałem kawe do serwisu i w poniedziałek bede cos wiedział dokładnie ale mechanik powiedział ze prawdopodobnie uszczelka jest do wymiany pod głowica i to ze ciezko pali to zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo8512 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Własnie dzwonił do mnie mechanik i sprawa wygląda tak uszczelka pod głowica do wymiany głowice ma oddac do sprawdzenia zawory do regulacji + gazniki wymiana oleju + filtra oleju + filtr paliwa i płynu chłodniczego całość ok 1200zł (przyznam szczerze ze ta cena to troche mnie zastanawia co wy o tym sadzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Uszczelka pod głowicą to jakieś 200zł, olej z filtrem 150zł, filtr paliwa i płyn chłodniczy jakieś 50zł, nie wiem ile może kosztować sprawdzenie głowicy ale strzelam że około 100zł, czyli w sumie 500zł, a mechanik zainkasuje 700zł za robociznę plus regulacja zaworów i serwis gaźników ale to w zasadzie przy okazji bo i tak trzeba zrzucać głowicę. Ja bym się trochę potargował. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo8512 Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 za wymiane uszczelki powiedział mi 400 zł + sprawdzenie głowicy bo komus to ma oddac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturo8512 Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dzis dzwoniłm do mechanika i koles mnie załamał motor stoi u niego 14 dzien i ''mechanik'' oswiadczył mi ze jeszcze sie za niego nie zabrał bo mu czasu brakuje ,zastanawiam sie czy nie zabrac od niego motoru !!! co wy sadzicie? a tak mi przedstawił wycene prac regulacja zaworów-250zł regulacja gazników-70zł cena uszczelki pod głowice- 220zł wymiana uszczelki -400zł spr szczelnosci głowicy i planowanie ok 250zł wymiana oleju + filtra-120zł wymiana filtra paliwa-30zł wymiana płynu chłodniczego (jego płyn)-50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi