Alkad Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Przymierzam się do zakupu tego modelu Kawy. Oglądałem już jedną i zaniepokoiło mnie szumienie z prawej strony silnika, z okolic sprzęgła. Nie wiem czy to normalne dla tego modelu, ale raczej nie bo jest to typowy szum. Bez względu na to czy wcisne sprzęgło czy nie to cały czas szumi. Dodam że motocykl ma najechane 80kkm. Stawiam na to że wina leży po stronie małego łożyska centralnie na środku kosza sprzęgłowego. Może ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Balancer Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Balancer Piotrze moglbys cos wiecej napisac, to cos powaznego ? bo nie wiem czy sie w ten egzemplarz ubierac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Po prostu trochę zaniedbany silnik.wypada zajrzeć do napędu wałka wyważającego i wymienić gumowe wkładki sprzęgła przenoszącego napęd na ten wałek. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 23 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Na moim miejscu ubierałbyś się w ten sprzęt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Na moim miejscu ubierałbyś się w ten sprzęt ?Nigdy nie zdradził bym Hondy :biggrin: ale jako mechanik uwielbiam Kawasaki bo ciągle coś trzeba naprawiać :biggrin: Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alkad Opublikowano 24 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Nigdy nie zdradził bym Hondy :biggrin: ale jako mechanik uwielbiam Kawasaki bo ciągle coś trzeba naprawiać :biggrin: Piotrze a wracajac do tematu, to jak kosztowna i pracochlona jest ta usterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Jak wałki wyrównoważające to pewno piec na pół , czyli drogo . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Januszm Opublikowano 24 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2012 Inna przyczyna moze byc rozciagniety lancuszek przeniesienia napedu z rozrusznika, badz tez i uszkodzony jego napinacz. Obydwa elementy sa zaraz pod prawym deklem. Koszt lancuszka 300-350 zl i napinacz okolo 600 zl. Jesli dobrze pamietam, to sa ceny oryginalnych czesci. Cytuj https://www.facebook.com/profile.php?id=100003272715647 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi