Skocz do zawartości

KTM 380sx drgania

groni
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam motorek jak w temacie już któryś rok pali jeździ ale jak dodaję gazu na postoju to cała rama drga. Co to może być? Drgania te występują od samego począdku jak kupiłem ten motocykl sprowadzony z niemiec i nawet niezwracałem na nie uwagi poprostu myślałem że tak ma być tylko że dzisiaj byłem u gościa który naprawia motory żeby mi przeregulował gaźnik i on to zauważył. Powiedział że albo siada sprzęgło albo wał że w 2t takie drgania nie są normalne. Co wy o tym sądzicie?

silnik masz skrecony na sztywno wiec troche drgac bedzie, musialbys w innym sx podpatrzyc. Generalnie przy wyzszych obrotach łagodnieją wibracje

moze byc tez regulacja gaznika jak za duzo paliwa bedzie terkotal i drgał

przy dodaniu gazu

silnik masz skrecony na sztywno wiec troche drgac bedzie, musialbys w innym sx podpatrzyc. Generalnie przy wyzszych obrotach łagodnieją wibracje

moze byc tez regulacja gaznika jak za duzo paliwa bedzie terkotal i drgał

przy dodaniu gazu

Paliwa napewno dostaje za dużo bo mi świece zalewa i gaśnie na wolnych obrotach pewnie gaźnik do regulacji, ale czy to może być powodem drgań

Paliwa napewno dostaje za dużo bo mi świece zalewa i gaśnie na wolnych obrotach pewnie gaźnik do regulacji, ale czy to może być powodem drgań

To nie może byc powodem.Może tez byc zle złozony wałek wyrównoważający(takie coś z odważnikiem w skrzyni biegów),kiedyś w aprili RX 125 złozyłem go nie według znaków, strasznie wszystko wiborwało.Tylko pytanie czy w SX 380 taki wałek też jest,niech ktoś mnie poprawi bo nie jestem pewnien.

To nie może byc powodem.Może tez byc zle złozony wałek wyrównoważający(takie coś z odważnikiem w skrzyni biegów),kiedyś w aprili RX 125 złozyłem go nie według znaków, strasznie wszystko wiborwało.Tylko pytanie czy w SX 380 taki wałek też jest,niech ktoś mnie poprawi bo nie jestem pewnien.

Podobno takie wałki występują tylko w 4t

Podobno takie wałki występują tylko w 4t

Nieprawda.W wiekszosci silnikow ,,cywilnych" chodzby w minareli am6 50cmm z yamahy dt aprili rx

wzystkie 125, rs,nsr,mito,dt,kmx, i cala reszta

ogolnie tam gdize liczy sie kultura jazddy i pracy jako ze sx to full to go niema

daje tutaj moj film ze skladania 250tki..to w sumie blizniacze silniki poza gora silnika.

Gdzies masz niedorkecony silnik.moze na wahaczu.badz peklo ktores ucho i nawet niewidac od mocowania silnika do ramy i juz bedzie taki efekt.

Nieprawda.W wiekszosci silnikow ,,cywilnych" chodzby w minareli am6 50cmm z yamahy dt aprili rx

wzystkie 125, rs,nsr,mito,dt,kmx, i cala reszta

ogolnie tam gdize liczy sie kultura jazddy i pracy jako ze sx to full to go niema

daje tutaj moj film ze skladania 250tki..to w sumie blizniacze silniki poza gora silnika.

http://www.youtube.com/watch?v=rQ0fdds6ZDQ&feature=plcp

Gdzies masz niedorkecony silnik.moze na wahaczu.badz peklo ktores ucho i nawet niewidac od mocowania silnika do ramy i juz bedzie taki efekt.

Dzięki za podpowiedź. Sprawdzę to. A niewiesz czasem co może być powodem zalewania świecy? Gaźnik ma ustawienia serwisowe iglica na środku 3 pozycja śruba od mieszanki wykręcona o 1,5 obrotu a mimo to świecę zalewa niewiem czy np. przyczyną może być luźna fajka? bo właśnie taką mam i muszę wymienić.