Skocz do zawartości

HONDA CB750 FOUR F1 ""SSANIE""

omen282
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, jestem posiadaczem Hondy cb750 four f1 supersport z 1975 roku. Moto kupiłem w trzech kartonach jako rozłożony do sprzedaży na części. Nie jestem mechanikiem, ale z dobrą serwisówką udało mi się go poskładać i dokupić braki. Dziś Honda jeżdzi na żółtych blachach.

Mam tylko mały problem - nie mogę znaleźć ssania ? Problem jest też ze świecami- okopcone na czarno ?

- gażniki KEIHIN , zaworki iglicowe zmienione na nowe razem z gniazdami, dysze główne też, na wakumetrach max podciśnienie jakie moge uzyskać to 12 a powinno być chyba ok 20.

Nie wiem też gdzie jak i do czego powinny być podłączone gumowe przewody

- z pokrywy głowicy ( chyba oddychanie )

- z silnika z tyłu za skrzynią biegów jest kolejne wyjście na przewód

- w zbiorniku oleju jest kolejne wejście

- pod zbiornikiem oleju jest zamocowany taki ''odstojnik" - tak go nazwałem, posiada trzy wejścia

- na górze obudowy filtra powietrza też jest jedno wejście

Może ktoś ma takie moto lub wie jak te przewody podłączyć - może przez błędne podłączenie przewodów nie mam ssania, i nie mogę uzyskać odpowiedniego podciśnienia.

Dzięki za zainteresowanie i ewentualną pomoc.

Albo w bardziej przyjaznym języku www.sohc4.net

KOPALNIA wiedzy na temat

Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals