krzysztof_poznań Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Siema,mam fxstd se 2004 (Deuce)silnik 1540 tc na szprycy,problem polega na tym ze pali 10l wachy po miescie i w trasie nie mogę sobie z tym poradzic.Obroty utrzymuja sie na granicy 1000.Moze ktos doradzi czy mozna cos z tym fantem zrobic,chodzi o obnizenie obrotów i zmiejszenie dawki paliwa.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gduk13 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witaj Krzysztof. Dużo zre jak 10 na setkę. Nie wiem jaki modol masz w swoim moto. Jak jakiś inny niż oryginał to Ci nie pomogę ( nie mam wiedzy póki co w tym temacie) jak masz oryginał to Ci zostaje kupno Super Tunera , chyba ze juz masz, i sprawdzenie co w mapie siedzi. Zakładając ze masz oryginalny modol i Super Tuner (oraz kable i program do Peceta aby wgrac mapę) to obroty to pryszcz. Wchodzisz w sekcje Iddle RPM i zmieniasz sobie jak chcesz w zależności od temperatury silnika. Minimum 800 możesz ustawić. Co do spalania to może masz juz jakaś mapę wgrana która powoduje ze dużo pali. Możliwe ze ktoś pozmienial coś złe w mapie i teraz zlopie jak wściekły. Możliwe tez ze masz wgrana mapę od innego silnika. Tego nie wiadomo. Wgranie oryginalnej mapy od SE powinno rozwiązać ten problem teoretycznie i powinien palić około 5 na setkę. Chyba za fizycznie jest uszkodzony wtrysk i zalewa Ci moto paliwem i dlatego zre. Trudno tak dokładnie określić co nie tego tam z tym moto jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakers09 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 A 2004 to nie gaźnik? ;-) gduk, nie wiem co dealerzy w Europie kombinują, ale w US na pewno robią tzw. download i zmieniają Ci mapę bez kupowania żadnego "pudełka". Niemniej jednak mapy, który wgrywają w dalszym ciągu muszą spełniać normy środkowiskowe, więc zmieniają one niewiele. P.S nie pamiętam czy pisałeś, ile w UK zapłaciłeś za to cudo? Cytuj http://dl.dropbox.com/u/3682198/sigpic171271_1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gduk13 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Dokładna cena Super Tuner ten co ja mam czyli PRO wynosi w UK 375 funtów + VAT. Ponieważ ja tu należę do HOG to mam zniżkę i zapłaciłem 319 funtów + VAT. Dane z rachunku Krakers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof_poznań Opublikowano 12 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Siema,moduł mam orginalnyWidzę ciemność jestem zero w tym temacie.Podjadę do chłopaków z Blacka,thx.Pozdro.Krakers szpryca to ten model http://www.chopperexchange.com/ForSale/Harley-Davidson/Screamin_Eagle_Softail_Deuce/98150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boccacio Opublikowano 17 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dzisiaj zmieniam w moim Grubasie wydechy - Kuryakyn Crusher mufflers 2.5 i filtr powietrza Corsair też Kuryakyn. Mam zakupiony przez poprzedniego właściciela Super Tuner SE - czy któryś z szacownych kolegów ma doświadczenie z wgrywaniem map z tego tunera i moze coś poradzić? Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boccacio Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Problem rozwiązany. Grubas jeździ aż miło - wszystko dzięki Transbike z B-stoku. Jak zwykle to bywa kolejny raz potwierdza sie stare dobre przysłowie - umiesz liczyć, licz na siebie. Gdyby człowiek całkowicie zdał sie na pomoc forum pewnie moto by jeszcze stało a sezon wzywa. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
americas Opublikowano 4 Czerwca 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam Was wszystkich... temacik mam 2010 FLH próba wgrania mapy FP3 zakonczona fiaskiem, z Vance odp- moj ECM ma TTS mastertune mape i jest zablokowany. potrzebny jest modul TTS zeby go odblokowac, przywrocic mape do serii i wtedy FP3 zakula pytanie kto ma gdzie moge ogarnać temacik ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi