Michał Jet Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Witam. Chciałem porobić elektryczne rzeczy typu lampa, migacze itd. Nie chce odpalać sprzęta tylko po to by pobawić się elektryką i chciałbym się dowiedzieć gdzie dokładnie mogę się wpiąć do ttrki prostownikiem lub akumulatorem aby ją rozświetlić?Podobno trzeba wypiąć regulator napięcia i tam podpiąć . Więc pytanie kolejne gdzie go szukać i pod które kable się podpiąć? TTR z 2000r bez rozrusznika. Dzięki. Pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 26 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Nie ma tam akumulatora ???Bo jak jest to pod niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 tt i xt lataja bez aku ;) Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Ostatnio składałem TTR z części przywiezionych w skrzynkach. Najgorzej było z silnikiem, ale ogarnąłem. Idzie jak szalona. Instalkę też trochę grzebałem ale światła itp działały już. Wiem że jest w niej regler i kondenser, tak mi się wydaje że energię zbiera w kondonie i stamtąd idzie w instalację. Odepnij regler i popatrz co i jak przy kondensatorze pod zbiornikiem, jak idą te kable i dokąd. Myślę że tam gdzieś trzeba się wpiąć. Ale specem od elektryki nie jestem, wręcz przeciwnie. Ta TTR była okrojona z instalacji, miała tylko zapłon oraz światło przód/tył no i klakson. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 tt i xt lataja bez aku ;) To w takim razie w przewod pradowy idacy do glownego przlacznika i minus do masy moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tamka Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Hmmm, ale jeżeli podepnie tak bezpośrednio to chyba będzie zwarcie przez uzwojenie prądnicy i może coś spalić. No nie wiem , tak mi sie wydaje.Jeżeli jest regulator to może rzeczywiście powinno się odpiąć od niego linię prądnicy a podłączyć z drugiej strony.? Cytuj Blackbird uległ zniszczeniu na skutek przejechania przez autobus. Ja trzymam się na śrubkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 No tak to rozumiem.Odpinasz przewod pradowy z regla i laczysz z prostownikiem a minus z prostownika z masa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi